Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek a II-es típusú...

Szerintetek a II-es típusú várandósság előtti diabéteszesek simán szülnek, vagy császárral?

Figyelt kérdés

Olvastam hogy nem nagyon szabad vajúdásnál enni, mert bármikor műtét lehet, akkor lehet hogy szőlőcukrot be lehet vinni vagy ki tudja hogy megy ez?

Mert ha esetleg 10-16 órát vajúdik valaki ott már gond lehet a cukorral.

Volt valaki hasonló helyzetben?

2012. jan. 22. 16:45
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Mivel a 2-es tipusú diabétesz beteg tablettát szed, ezért már a terhesség elött konzultálni kell diabetológus orvossal!

Inzulinra kell váltani, mert káros a magzatra a tabletta!!!

A vajúdás és szülés alatt, ha kell cukros vizet kapsz ínfúzión keresztül!

2012. jan. 22. 18:22
 2/4 A kérdező kommentje:
Azon már túl vagyok, nekem nem volt olyan súlyos hogy inzulinra váltsunk, Merckformint szedek 500 mg-ot, nem ártalmas, mindenem tökéletes. Tavaly nem szedtem el is ment a 8. héten:( Most 18 hetes vagyok:)
2012. jan. 22. 18:37
 3/4 anonim ***** válasza:
Erre ott ők figyelnek, ha szólsz, hogy te diabéteszes vagy, akkor tudni fogják, mit kell tenni. Gyakran császároznak egyébként, de ez egyedi elbírálás függvénye. A cukrod is magas, vagy csak az inzulinod?
2012. jan. 23. 01:32
 4/4 A kérdező kommentje:
Csak a cukrom szokott ingadozni, akkor van baj, ha hirtelen leesik. Szerencsére nem olyan magas, csak hát félek nehogy baj legyen a szülésnél
2012. jan. 24. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!