Utrogestan hüvelykapszulát írt fel az orvosom, a 12. hétig. Mennyi a felszívódási ideje, és lehet e mellette házas életet élni?
Én legalább 20 percet feküdtem a felhelyezése után. Házasélet? Szerintem nem kéne, mert általában nem ok nélkül írják ezt fel, hanem az miatt, mert valamilyen oknál fogva veszélyeztetett a terhesség.
Vagy Te más miatt kaptad?
Köszönöm a válaszokat!
Azért kaptam, mert rózsaszínes volt a folyáson. Az orvosom azt mondta ezzel megtámogatjuk a terhességet, ugyanis PCO-m van. A házas életet azért kérdeztem, mert mióta kiderült, hogy baba van a pocakomban nem voltunk együtt, meg akarjuk várni a 12. hetet, hogy ne legyen semmi gond. És kíváncsi voltam amúgy, hogy szabad-e.
Nem, a spermák nem okoznak görcsöt, a 36. hét utána az érett magzatnál a prosztaglandin beindíthatja a szülést, 40. hét után ilyen tartalmú zselével indítanak. A vérbőség okozhat keményedést, összehúzódásokat, ezért szerintem is várjatok a 12. hétig, azután érdeklődd meg az orvosodtól, hogy mi a tanácsa a továbbiakra. Én is kaptam Utrot, de csak elővigyázatosságból, nem véreztem, vérzés esetén nagyon nem kell kísérletezni. (DE! Én gyűlölöm a kúpokat, ezért én orálisan szedhetőt kértem, az is tökéletes, csak mondjuk vannak bizonyos tényezők, melyek fennállásakor ez nem opció. Nekem az kényelmesebb volt :).)
24 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!