Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Utrogestan hüvelykapszulát...

Utrogestan hüvelykapszulát írt fel az orvosom, a 12. hétig. Mennyi a felszívódási ideje, és lehet e mellette házas életet élni?

Figyelt kérdés
Nem találtam meg a betegtájékoztatón.
2012. jan. 21. 20:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
71%

Én legalább 20 percet feküdtem a felhelyezése után. Házasélet? Szerintem nem kéne, mert általában nem ok nélkül írják ezt fel, hanem az miatt, mert valamilyen oknál fogva veszélyeztetett a terhesség.

Vagy Te más miatt kaptad?

2012. jan. 21. 21:40
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is Utrogestant szedek. Nem tudom, mennyi a felszívódási ideje, de az tuti, hogy nekem azt mondta az orvos, hogy egyenletesen adagoljam a nap folyamán, de éjszaka azért nem kell felkelni miatta, így én reggel 8-kor, du3-kor és este 10-kor használom. Nekem azért kell, mert egy korábbi vetélés után a mostani terhességnél barna folyásom volt és egy kis vérzésem is. Szigorúan feküdnöm kell és nekünk tilos a házasélet. de ahogy itt és más fórumokon látom, különböző panaszokra, különböző adagolásban és különböző időtartamra írják fel (nekem pl. 20. hétig kell szedni). Ezért talán az orvosod tudna pontos választ adni a kérdéseidre. Ja, nekem egyébként 3-4 nap alatt múlt el tőle a barnázás.
2012. jan. 21. 21:44
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is használom de csak biztonságból, mert nehezen jött össze, afféle kis támogatás, tehát nekünk elméletileg lehet... de csak óvatosan :)
2012. jan. 21. 22:12
 4/11 anonim ***** válasza:
90%
Ja én az aktus után teszem be elalvás előtt :)
2012. jan. 21. 22:12
 5/11 anonim ***** válasza:
Ja és csak megszakítással vagy gumival mert a spermák görcsöket okozhatnak ;)
2012. jan. 21. 22:14
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Azért kaptam, mert rózsaszínes volt a folyáson. Az orvosom azt mondta ezzel megtámogatjuk a terhességet, ugyanis PCO-m van. A házas életet azért kérdeztem, mert mióta kiderült, hogy baba van a pocakomban nem voltunk együtt, meg akarjuk várni a 12. hetet, hogy ne legyen semmi gond. És kíváncsi voltam amúgy, hogy szabad-e.

2012. jan. 21. 22:23
 7/11 anonim ***** válasza:

Nem, a spermák nem okoznak görcsöt, a 36. hét utána az érett magzatnál a prosztaglandin beindíthatja a szülést, 40. hét után ilyen tartalmú zselével indítanak. A vérbőség okozhat keményedést, összehúzódásokat, ezért szerintem is várjatok a 12. hétig, azután érdeklődd meg az orvosodtól, hogy mi a tanácsa a továbbiakra. Én is kaptam Utrot, de csak elővigyázatosságból, nem véreztem, vérzés esetén nagyon nem kell kísérletezni. (DE! Én gyűlölöm a kúpokat, ezért én orálisan szedhetőt kértem, az is tökéletes, csak mondjuk vannak bizonyos tényezők, melyek fennállásakor ez nem opció. Nekem az kényelmesebb volt :).)

24 hetes kismama

2012. jan. 22. 12:22
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod!
2012. jan. 22. 13:49
 9/11 anonim ***** válasza:
Én 4 hetes vagyok és mi is mióta kiderült nem voltunk együtt, én is szedek megsegítést. Én is azt szeretném tudni, hogy a 12. hétig semmilyen formában nem lehet sexelni. Szóval kézi segítséggel sem, mármint a lány részéről, a fiú kézzel segít?
2012. jan. 22. 15:52
 10/11 A kérdező kommentje:
Én inkább nem kockáztatok, csak tudni szerettem volna hogy is működik ez. Nekünk is nagyon nehéz már elviselni a helyzetet, de kibírjuk mert a babánk a tét. Mivel azt mondták nem is lehet orvosi beavatkozás nélkül, így még nagyobb kincs számunkra a baba.
2012. jan. 22. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!