Ha most 5 hét 1 napos terhes vagyok, akkor a 6. hétben vagyok? Igaz?
Szia!
csak a betöltött hét számít az orvos és a védőnő is így nézi.
Tehát még 5 hetes vagy majd egy hét múlva leszel 6 hetes.
Gratulálok a babához!:)
Én értem, mit mondasz. Igen. Az más dolog, hogy a doki hogy számolja, nem erre kíváncsi a kérdező.
5 hét +1 naposan benne vagy a 6. hétben (jól kérdezted, nem 6 HETES, csak már benne van a 6. hétben. Mint ahogy terhességed 2. hónapjában is. nem 2 hónapos terhes, csak belépett). Mint az életkornál is. jan 1-től belépsz a 25. életévedbe, (ez nem azt jelenti, hogy be is töltöd.)
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Azt tudom, hogy 5 hetes 1 napos terhesség az még nem 6 hetes, de már 6. hetes. Jól gondolom?
Ezt én azért, így gondolom, mert, ha dec 17-én volt meg utoljára, akkor dec 17-23 között van az első hét, dec 24-30 között a második....stb Igaz?
Ez azért érdekel, mert most amikor rákerestem a neten, hogy mi történik ebben az időszakban a babával, akkor ott 6. hetet írnak. Akkor ilyenkor azt a hetet kell néznem, igaz? Tehát ránk a 6. hét vonatkozik és nem az 5. hét.
Rád az ötödik hét tartozik. A 12 heti Uh is betöltött 12 hét után csinálják, nem az előtte levő 11 hétben. Ha pl. 7+5 naposan mész a védőnőhőz akkor is csak 7 hetet fog beleírni nem pedig 8-at. Remélem Érted.:)
Nekem pl a ciklus.hu minden héten küld egy levelet, hogy most hányadik hétben vagyok. Amikor annyi idős terhes voltam mint Te akkor az 5 hétről kaptam levelet, nem a hatodikról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!