Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ikerterhességnél gyakoribb,...

Ikerterhességnél gyakoribb, hogy kinyílik a méhszáj, vagy történik valami baj? Ha kinyílik az a súly miatt lehet?

Figyelt kérdés
2012. jan. 20. 14:43
 1/6 anonim ***** válasza:

Igen gyakoribb és komplikáltabb is egy ikerterhesség,de nem törvényszerű!

Nekem a 36. héten kezdett csak rövidülni a méhnyak,akkor lett 2000-es, aztán csak a 38. héten nyíltam ki 2111-esre. Amikor szülni mentem,akkor volt 2222-es. Pedig átlagos súlyú babákat szültem,értem ez alatt,hogy 3 kilón felüli volt mindkettő. Mégis bírta a méhszáj:)

2012. jan. 20. 14:59
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy leírtad nekem. Mi még csak a megdöbbenés fázisában vagyunk, 9 hetes várandós vagyok. De már az orvosom is azzal ijesztgetett, hogy ez nem dupla nehéz lesz ám, hanem hatványozottan...így 2 hete csak olvasok és olvasok...
2012. jan. 20. 15:26
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem még a szülés, azaz a császár napján is totál zárt volt a méhszájam, ekkor már 35 hetesek voltunk.

Nem feltétlenül tudsz te magad vigyázni erre, állítólag ez inkább genetika, alkati kérdés. Az általános jótanácsokat persze érdemes megfogadni, ne emelj nehezet, stb...

Ne rémülj meg mindentől, a dokidnak meg inkább biztatnia kéne... jó egészséget, boldog babavárást kívánok!

2012. jan. 20. 17:29
 4/6 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Igen,amitől lehet attól kíméld magad. Biztos,hogy genetika, ki hogy nyílik,ha szerencséd van,a aterhesség alatt nem fogsz "nagyon". Én szerencsére azért szüléskor nyíltam szépen,9 óra vajúdással "megúsztam", és simán sikerült szülni.

Azt mondjuk én sem értem a dokid miért bizonytalanít el és miért hozza rád a frászt. Az enyém soha nem mondott semmi rosszat,csak akkor tette volna,ha vmi gáz lett volna.

2012. jan. 20. 17:47
 5/6 anonim ***** válasza:

Statisztikailag gyakoribb persze, hiszen nagyobb súly nehezedik rá, de nem törvényszerű.

Nekem hármasikrekkel is teljesen zárt maradt a méhszájam és nem is rövidült meg. Legalábbis a 36. hétig, mert akkor megcsászároztak.

2012. jan. 20. 23:46
 6/6 anonim válasza:

ELVILEG gyakoribbak a komplikációk ikerterhességnél, persze. Én is úgy készültem, hogy tuti lesz a koraszülés, a végig fekvés és hasonlók. Aztán egyre több ikressel beszéltem, akik bőven a 32. hét után szültek, sőt, volt, aki túl is hordta az ikreit és (egykének is) hatalmas babákat szült. Engem is "veszélyeztetettként" kezeltek végig (sok helyen befektetik az ikreseket a 32. hét körül, én is így jártam, pedig semmi panasz nem volt), de az enyémek is nagyon jól elvoltak odabent, egyszer sem keményedtem, a 38. hét körül kezdett csak rövidülni a méhszáj. Végül programozott császárral "kiszedték" őket belőlem, mert addig duruzsolt az orvos, hogy jobb már nekik kint, mint bent, hogy végül engedtem. Pedig tuti maradtak volna még a 40. hétig is! :)

AZtán meg van olyan is sajnos (pl a barátnőm), hogy egy babájával a 20. héten nyílni kezdett a méhszája, volt méhszájzáró műtétje, és onnantól végig feküdnie kellett. A 41. héten született végül a kislány, szerencsére. Lehet statisztikákról beszélni, de a lényeg, hogy vigyázz magatokra, pihenj amennyit tudsz és lásson (egy jó) doki eleget. Akkor nem lesz baj, erre kell gondolni! Boldog és problámamentes babavárást kívánok, ikrek anyukájának lenni a legcsodálatosabb dolog a világon! :D

2012. jan. 29. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!