Születése után nem sokkal. Az,hogy születése előtt is hallja,csak feltételezés. Ezt nem lehet bebizonyítani. Elméletek ugyan vannak erre.
2012. jan. 19. 08:47
2/11 anonim válasza:
Pontos kort nem tudok, azt viszont igen, hogy enyémbaba a turmixgépre nagyon-nagyon összerezzent, meg tegnap a fodrásznál a hajszárítóra is, apuja hangjára meg múlt héten olyan mocorgásba kezdett, hogy csak na. :) Ilyen eddig nem volt, ezért szerintem 22-24. hét körül (én most a 24. hétben vagyok).
22 hetes korra a csiga (a hallás szerve) eléri a felnőtt méretet a teljesen kifejlett belső fülben. A magzat egyre több hangra reagál, különbséget tesz a zajok között.
2012. jan. 19. 08:50
4/11 anonim válasza:
Már sokkal a születés elött is érzékeli a hangokat - erre igen sok bizonyiték van, mégha az elözö válaszoló nem is tud róla. Gyakorlatilag a terhesség 3-4 hónapjában már hallja az anya hangját, és valamivel késöbb mßar a többit is érzékeli.
2012. jan. 19. 08:50
5/11 anonim válasza:
Idézet Papp Zoltán szülész-nőgyógyász professzortól:
A magzat hallása a 20. terhességi hét körül fejlődik ki. Bizonyított tény, hogy a magzat hall, illetve felismer bizonyos hangokat. Klinikánkon folyamatban van egy vizsgálat, amelynek előzetes eredményei szerint a megnyugtató klasszikus zene, az édesanya nyugodt énekhangja a magzati szívfrekvencia enyhe lassulását és kiegyensúlyozott magzatmozgást okoz, míg a hangos, ritmusos dinamikus zene a szívfrekvencia emelkedését, illetve heves magzatmozgásokat váltanak ki. Megfigyelésünk szerint a magzatok által “kedvelt” zeneszerzők pl. Mozart, Bach és Beethoven, míg pl. Brahms és a rock zene kevésbé “élvezhető”.A 15 hét körül már hallja az anyai szívdobogást, a belsőszervek hangjait. A 20. hét körül már érzékeli a külvilágból érkező zajokat, de azokat a magzatvíz, a méhfal, hasfal erősen megszűri, kicsit torzítja is. Így eleinte főként az alacsonyabb vagy nagyon magas rezgésszámú hangok érzékelhetők a magzat számára pl. épp az előbb emkített turmixgép, porszívó vagy épp apuka dörmögő hangja, ha közelről beszél a babához.
2012. jan. 19. 08:52
6/11 anonim válasza:
Én még egyik orvosomtól sem hallottam, hogy ez ne lenne bizonyított, ennek épp az ellenkezőjét, sőt, a férjem is bőszen beszélget vele, hogy felismerje a hangját - ő is orvos, és ő is úgy tudja, hogy hallanak méhen belül. Második lennék. :)
2012. jan. 19. 08:53
7/11 anonim válasza:
Utolsó! :)))A férjemnek is ez a nőgyógyászat könyv van meg, ebben jártunk utána mi is. :))
2012. jan. 19. 08:54
8/11 anonim válasza:
22. hét körül már biztosan igen.
Most 26. hétben vagyok és apuka is rendesen kommunikál vele már :). Esténként szokott neki mondikálni, és a pici rugdos, amikor befejezi a mondandót. Következő mondat után ugyanígy. A hangos haspuszikat is rugdosással reagálja le :)
2012. jan. 19. 08:59
9/11 anonim válasza:
8 hónapos terhes voltam, akkor vettem észre, hogy a baba felébredt a telefonra reggel. Férjem minden reggelre beállította, és ha nem nyomta ki egyből, akkor a baba 4-5 csengés után felébredt, rugdosott, mocorgott. Jó pár héten keresztül mindennap. Azokon a napokon nem, amikor 1 csengés után lenyomtuk.
2012. jan. 19. 09:14
10/11 anonim válasza:
Kedves első válaszoló! Nem lehet, hogy összekeverted a látást, meg a hallást. Mert a látásról vannak ilyen be nem bizonyított tézisek. Anya hangját 4-5 hónaposan tudja megkülönböztetni, persze a hallás érzékszerv előbb alakul ki, de ekkora képes összekötni az ingereket. 7-8 hónapos korra reagál élesen a külvilágra.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!