Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mik a vélemények az integrált...

Mik a vélemények az integrált teszttel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Jövő hétre bejelentkeztem, akkor töltöm a 12. hetet. Egy uh és egy vérvétel lesz, fizetnem nem kell érte. 32 éves vagyok és az első babámat várom.

Ma veszélgettünk erről és az egyik kolléganőm ( szintén kismama, második babával ) teljesen felkavart a véleményével. Szerinte teljesen felesleges az egész, ráadásul sokszor tévesen pozitív az eredmény és utána az egész terhességet végig fogom aggódni. Nekem szegezte a kérdést, hogy elvetetem-e a babát, ha rossz az eredményem. Teljesen rosszul éreztem magam. Őszintén szólva én azt gondoltam, hogy ez egy jó dolog és ezzel is tettem egy lépést afelé, hogy egészséges babám szülessen.

Tényleg ennyire megoszlanak a vélemények erről a vizsgálatról? Mik a tapasztalatok? Segítsetek legyetek szívesek!

2009. máj. 27. 12:41
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Szia! Annyiban igazuk van az lőttem szólóknak, hogy 12. hetesen kombinált, 16. hetsen pedig az integrált tesztet csinálják. Viszont van ahol teljesen ingyenes mind a kettő, Nekem is az volt, illetve annak aki Békéscsabára, Gyulára jár terhegondozásra. A Pándy Kálmán Kórházban ugyanis ingyenesen csinálják.

Én is hasznosnak tartom a vizsgálatokat, Engem megnyugtatott. És ha nem a legmegnyugtatóbb az eredmény, akkor ott van a 18-20. hetes genetikai Uh amit mindenkinek megcsinálnak és ha ott sem teljesen megnyugtató a kép, akkor még mindig ott a magzatvíz mintavétel. Én úgy vagyok vele, hogy ha gond van, akkor inkább derüljön ki minél hamarabb és lehessen utánajárni. Hiszen a gépek is tévedhetnek.

Az Afp.-t meg úgyis megcsinálják a 16. héten mindenkinek és az tényleg sokszor ad fals eredményt, sokkal inkább beparáztatja a kismamákat, mint egy kiterjedtebb vizsgálat.

2009. máj. 27. 15:37
 12/12 anonim válasza:
De ezt miért kellett a weblapkészítéshez tenned?
2009. okt. 15. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!