Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit jelent ez az adat: cervix...

Mit jelent ez az adat: cervix 1,500?

Figyelt kérdés

Tudom, már volt párszor ez a kérdés, visszanézegettem, de senkinél nem találtam ilyen számot.

Megkérdeztem a dokit is hogy mi újság van oda lent, azt mondta, hogy nincs nyitva a méhszáj, de puha. Kérdeztem, hogy az rossz-e, arra csak azt mondta, hogy ebben a korban nem nagyon szeretik az orvosok ezt az állapotot. Most vagyok 34 hetes, 2 hétig pihenjek többet, utána már bármi lehet a dokim szerint. Tudom a 36. hét után már nem olyan nagy probléma, ha beindul a szülés, de mégis érdekelne, mi az hogy fel van puhulva a méhszáj??

2009. máj. 27. 10:59
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Szerintem sem lenne baj, ha már megszületne, mert más a súlya is meg van hozzá, meg szerintem mindene ki van fejlődve. Én sem tudom miért erőltetik azt a bűvös 36. hetet... De hát Ők az orvosok, csak tudják... Amúgy Én sem gondolom, hogy attól mert felpuhult a méhszáj, már megszülök holnap:-)
2009. máj. 27. 12:07
 12/16 anonim ***** válasza:

Nem lehet,hogy elírta a doki?

5 nem létezik.

Az első szám lehet: 3-2-1 (fokozatosan csökken)

A 2.3.4. szám(méhszáj) pedig 0-1. A 0 azt jelenti, hgy zárt, at 1 pedig azt, hogy kinyílt. De amíg az utolsó 0, tehát a belső méhszáj zárt, addig nincs mitől félned:)

Nekem ennyi idősen már 1111 volt, a doki minden vizsgáltnál azt mondta, bármikor szülhetek, nos túlhordtam:)

2009. máj. 27. 12:38
 13/16 A kérdező kommentje:

12:38-asnak:

Köszönöm a válaszod!

Van ez a kismamablog, itt szintén valakinek 5-ös volt ebben az értékében, úgyhogy nem hiszem, hogy elírta. E szerint azt jelenti az ötös, hogy nem nyílt, csak felpuhult a méhszáj.

Itt a link, ha meg szeretnéd nézni:

[link]

2009. máj. 27. 13:22
 14/16 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem a 24.héten 2000 volt és állandóan keményedtem. 1 hét múlva 1,500 volt az én papíromon is. Szerintem azt jelentheti,hogy 1,5 ujjnyira rövidült a méhszáj. A doki nekem sem mondta pontosan mit jelent. De azt se hogy baj lenne.Pihenést javasolt. 35 hetes kismama
2009. máj. 27. 13:47
 15/16 anonim ***** válasza:

Szia.Nekem már 21 hetesen is 1,5100 volt az érték.Az 1,5 azt jelenti hogy ennyi a méhnyak hossza(optimális esetben 3 nak kellene lenni)Utána nekem az 1-es azt jelenti hogy egy újjnyira nyitva a külső méhszáj, és a két nulla pedig azt hogy a középső és a belső méhszáj még zárt.

Erre pihenést javasolt, nem mondta hogy állandó fekvés, de főleg abból áll a napom, nem nagyon merek semmit csinálni.

Most 26 hetesen ismét ilyen érték lett, tehát szerencsére nem romlott az állapota.

Neked már nem olyan rossz ez az érték, én csak reménykedem hogy kihúzom addig amíg te, akkor már akár meg is szülhetek.

2009. máj. 27. 13:57
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Sokat segítettetek!

Mindenkinek boldog babavárást!

2009. máj. 27. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!