Tudom, már volt párszor ez a kérdés, visszanézegettem, de senkinél nem találtam ilyen számot.
Megkérdeztem a dokit is hogy mi újság van oda lent, azt mondta, hogy nincs nyitva a méhszáj, de puha. Kérdeztem, hogy az rossz-e, arra csak azt mondta, hogy ebben a korban nem nagyon szeretik az orvosok ezt az állapotot. Most vagyok 34 hetes, 2 hétig pihenjek többet, utána már bármi lehet a dokim szerint. Tudom a 36. hét után már nem olyan nagy probléma, ha beindul a szülés, de mégis érdekelne, mi az hogy fel van puhulva a méhszáj??
Nekem 28-29hetesen zárt volt a méhszáj, akkor CX: 2000 volt a leletre írva. Sajnos nem tudom, mi az 1500, de engem is érdekelne.
2009. máj. 27. 11:03
2/16 A kérdező kommentje:
Szia!
31 hetesen nekem is 2000 volt még ez az adat.
2009. máj. 27. 11:05
3/16 anonim válasza:
A felpuhult méhszáj azt jelenti, most olvastam google-lel, rákerestem neked, hogy a méhszáj még zárt, de már nem zár olyan erősen/jól. (Én voltam az 1. válaszoló.)
2009. máj. 27. 11:06
4/16 anonim válasza:
Megint én vagyok az, az 1. válaszoló. Itt a link, ahol olvastam a felpuhult méhszájról. Nézd meg! Vannak itt is adatok, de nincs közte az 1500 :( , pedig én már láttam embereket írni, hogy nekik is ilyen volt, csak nem tudom mit jelent.
Az a fura, hogy ezek között az adatok között a linken csak 1-től 3-ig vannak számok. Odáig érteném is. De akkor nekem miért 5-ös a második szám??
2009. máj. 27. 11:11
7/16 anonim válasza:
Az első szám az 1-es azt jelenti hogy megrövidült 1 ujjnyira a méhnyakad. A többi szám sorrendben a belső-középső-külső méhszáj állapotára utal. Ezek nyílnak, és ha kellő tág a külső méhszáj is, eltűnik az egész és kialakul a szűlőcsatorna, jöhet a kitolási szak. Neked az 5 azt elenti hogy már tágul (összességében puhul) az a méhszáj, szerintem ez rendben van, főleg ha a többi zárt és a méhnyak sem 0 még. Sok pihenéssel késleltethető a folyamat.
2009. máj. 27. 11:18
8/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat utolsó:-) Akkor egy picit már visszább kell fognom magam. Rengeteget jövök-megyek teszek-veszek, egyszerűen nem bírok megmaradni a hátsómon:-) De azt hiszem, jobban teszem, ha innentől többet pihizek:-(
2009. máj. 27. 11:26
9/16 anonim válasza:
Én voltam az első. Még mindig nem bírom felfogni miért olyan nagy baj, ha 34.-35.héten megszül valaki. Munkatársnőm is 6héttel korábban szült, semmi baja a gyereknek. Na meg a felpuhult méhszáj még nem azt jelenti, hogy már holnap beindul a szülés. Mert ha még lennél 29hetes terhes ,akkor azt mondanám hogy oké, nem jó ha ennyivel hamarabb születik a baba, na de 34-35hetesen.... Én holnap leszek 35hetes és nem hiszem, hogy olyan nagy tragédia lenne, ha megszülnék. De hát én nem vagyok orvos, biztos ők tudnak valamiről, amiről én nem.
2009. máj. 27. 11:40
10/16 anonim válasza:
Azt,hogy mit jelent,sajna nem tudom,de én sem értem,hogy miért baj,ha a 35. hétre megszül v.ki. Az én öcsém 15 éve született annyira,és még csak koraszülöttnek se számított,azt mondták,hogy akkorra már érett magzat.5 nap után simán hazaengedték!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!