8 hetes terhességnél lehet használni hasgörcsre masszírozós infralámpát, vagy az káros a magzatra?
De az se jó ám, ha görcsöl a hasad. Mégis miféle görcs?
Infralámpa tilos egyébként.
A masszírozás pedig egész terhesség alatt tilos. Mindenféle, még a hát- és lábmasszázs is, nemcsak a has.
De ha nekem 8 hetesen görcsölne a hasam, ezerrel rohannék a kórházba.
Melegítés is és masszírozás is szigorúan tilos.
Ez a kis húzódás, görcsölgetés eléggé terhestünet, legalábbis nekem ilyen volt 10 hétig. Persze én tudtam, hogy terhes vagyok, így figyeltem minden apró jelre.
Szerintem csinálj egy tesztet, az már biztos kimutatja.
Legyen olyan eredménye, amilyet szeretnél. :)
Azért az túlzás, hogy nem masszíroztathatsz egész terhesség alatt. Oké a hasad közvetlenül ne masszírozd, de idővel a derekadnak, hátadnak, nyakadnak nagyon jót fog tenni egy hozzáértő masszázs. Egészséges terhességnél egyébként nem árthat sem a meleg fürdő, sem egy kis meleg a pocakra, csak nem szabad a hőfokot túlzásba vinni.
Nekem leszakad a hátam és a derekam, így masszíroztatom - a nőgyógyászom javaslatával, aki azt mondta, hogy ez a "tilalom" egy újabb túllihegett butaság.
A hasgörcs lehet egyébként a terhességed egyik velejárója, az első harmadban amúgy is gyakori a menzeszszerű görcsölés.
Ha aggódsz emiatt, vagy elbizonytalanodtál, akkor kérdezz rá a nőgyógyászodnál, ő a legkompetensebb mindannyiónk közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!