6 honapos terhes vagyok. Nem csinaltam toxoplasmozis vizsgalatot. Lehetek megis beteg?
Figyelt kérdés
Ha eddig nem jelentkezett semmi tunet akkor lehetseges, hogy elkaphattam macskatol, mosatlan zoldseggel, gyumivel?Kezelheto? Csinaljam meg most?2008. ápr. 2. 10:07
11/12 anonim 

válasza:

Szia!
Ez már nem rutinvizsgálat,fizetni kell érte nálunk 5000ft.
Az egyik hozzászló fordítva írta,ha pozitív akkor nem kell semmit tenni,kivéve,ha terhesen kaptad el,de akkor nagy baj lehet belőle.Ha neg,akkor szokták többször ismételni a terhesség során,pont azért,hogy kiszűrjék nem-e babásan fertőződik meg a kismama.Egyébként a fertőzöttség legtöbbször semmilyen tünetet nem okoz,max enyhe influenzaszerűt,de kinek tűnik az télen fel?
Szerintem is csináltasd meg mindenképp,mert aki terhesen elkapja,főleg az elején,abból baj lehet.Fogyatékosságot okozhat a babánál.Nem is értem,miért nem javasolták ezt már neked.
Boldog babavárást.
12/12 anonim válasza:
Én is úgy tudom,hogy nem kötelező vizsgálat!Nekem a védőnő ajánlotta,hogy csináltassam meg,a nőgyógyásztól kellet rá beutalót kérnem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!