Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Teljesen összezavarodtam....

Teljesen összezavarodtam. Most akkor mennyi folssav kell naponta?

Figyelt kérdés
Az orvosom javaslatára a tervezett terhesség előtt folsavat szednék. Igen ám, de a doki csak mondta, h milyen folsavat vegyek, de azt nem említette, hogy ez 5 mg-os tabletta. Utánanéztem a neten és itt is, és ez a napi javasolt bevitel többszöröse. Most mit tegyek? Felezzem, negyedeljem a tablettákat, vagy a doki nem véletlenül adta ezt? Nem lesz sok?
2012. jan. 16. 18:41
 1/3 anonim ***** válasza:

Én reggelente egy félliteres bögrébe öntöttem vitaminos gabonapelyhet, pl. Ciniminist, az elég volt. Plusz, néha kívánta Hohes C-t, ez is tele van vitaminnal és folsavval, illetve ezekben még van vas, magnézium és kalcium is, ami szintén nagyon fontos. Ezektől nem volt hányingerem, mint a magzatvédő vitaminoktól. Ha változatosan étkezel, az bőven elég, mint ezek a bogyók, mert az ezekben található mennyiség sem szívódik fel teljes mértékben.

Azt hiszem, még a Flora margarinban is van folsav, de ez a tabletta tényleg felesleges, szerintem.

A minőség fontosabb a mennyiségnél.

2012. jan. 16. 19:06
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Az elevitben, gravidában 0,8 mg van tablettánként, a Ladeevitben 0,5 mg. Az 5 mg ennek pont a tízszerese.

Én megkérdezném a dokit.

2012. jan. 16. 22:27
 3/3 anonim ***** válasza:
En ugy tudom, hogy napi 0.4mg (=400ug) folsav ajanlott, a legtobb terhesvitaminban ennyi van, vagy ennek a ketszerese (0.8mg). Valahol olvastam, hogy 1 mg folotti napi mennyiseg nem ajanlott. Szoval semmikeppen sem 5 mg.
2012. jan. 17. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!