Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem tervezett terhesség -...

Nem tervezett terhesség - ikrek. Mit csináljak? Egy babát még elvállalnék nagy nehezen, de kettőt nem tudok. Van ilyenkor megoldás arra, hogy csak az egyiket tartsam meg? Bármennyire is fáj, nincs más megoldás.

Figyelt kérdés
2012. jan. 16. 11:55
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
28%
Nyilván én sem az ikerterhességet akartam egyszerűnek beállítani. Viszont apucival kis korkülönbséget szeretnénk a 2 tesó között. Hidd el nekem mindenki azt hitte, hogy ikreket várok akkora pocakom volt. Egész nyarat végigcipeltem és csak a hőség után 2 nappal óhajtott a picuri kibújni. Volt olyan hónap amikor a pocakom körfogata 12 cm-el nőtt az álltalános 2 cm helyett. Olyan irreálisan nagy volt a pocakom magamhoz képest hogy úgy néztem ki mintha egy hatalmas labdát csak úgy odatettek volna a testemre. 30 kg-t híztam terhesség alatt és 15 ment le egyből szüléssel. Pedig a babóm csak 4 kg volt. Szóval szerintem tudom milyen a nagy pocak. Amig meg nem született a kincsem addig mindenki kérdzte, hogy ikreket várok-e. Már 6 hónaposan óriási volt a pocakom amíg másnak csak akkor kerekedett...:S babüóm most sem hazuttolja meg magát 4 hónaposan a 9hós ruhákat hordjuk (80 cm méretezés) és 8 kg... Szülésem se volt könnyű szülés, ennek ellenére hang és könycsepp mentes volt. türtem, mert nem akartam nyőgni meg elhagyni magamat. Az izgulás pedig időben értetendő. Nem mindegy hogy közel 10 vagy közel 20 hónapot izgulsz végig. Ráadásúl újra előről kezdeni azt a sok hányást amíg terhes voltam... Szóval én irigylem az ikres szülőket és nem azért mert úgy gondolom, hogy könyebb dolguk lenne. De talán könyebb azoknál akik egymás után hirtelen vállalnak kettőt. Engem csak az tart kicsit vissza mégis, hogy esetleg várjak, hogy pocakkal hogyan emelgetem majd az én kis huncutkámat mert ő azt imádja... Sajnálnám ha emiatt nem tudnám meg neki ugyan azt megadni (sok hurcolás) amit majd a kistesónak meg igen.
2012. jan. 16. 20:49
 32/47 anonim ***** válasza:

Oké,értelek és nem is akartam kötözködni,csak így első hallásra,főleg,hogy nem tudjuk a terhességed,pocakod milyen volt, nem hangzott túl jól:)

Amúgy nekem gyönyörű terhességem volt,annak ellenére,hogy végig 2 babáért izgultam és csak a 2baba 6kiló 60 deka volt bennem a végén:) tehát ezt cipelhettem plussz a tartozékok:)22 kiló ment le rólam szinte rögtön. Természetes szülésem volt,de irtó nehéz. De sajnos többségében olyan ikreseket ismerek,akiknek borzasztó nehéz és néha tragikus terhessége volt. Én 100x inkább végig csinálnék egy "sima" terhességet akár kis különbséggel,mint hogy azt éljem át,amit Ők!

Na mindegy,Neked gratula a babádhoz! Tudod talán mi nehezebb nekünk,miután már megszülettek? 2 egykorú azonos igényű babának megadni mindazt,amit 1nek kéne...ugyanannyi ölelgetés, ugyanannyi simogatás, együtt alvás stb...hogy egyszerre csak egyre figyelhess. Na nálunk ilyen nincs. Sajnos.

Mi is szeretnénk nemsokára kistesót és már alig várom,hogy megtapasztalhassam milyen csak eggyel lenni,csak egynek átadni magad...(persze nem arra gondolok,hogy az ikreket hanyagolnám,csak ugye akkorra ők már nagyobbak)

Nagyon kíváncsi lennék a kérdező hogy dönt!

2012. jan. 16. 21:16
 33/47 anonim ***** válasza:
100%

Hú, azért itt érdekes kérdések merültek fel...

Nemhiszem, hogy egyszerre 2 babát, vagy akár többet kihordani könnyebb, meg jobb... Pláne hogy utána egyszerre kell 2 babát ellátni, éshát főleg első babák esetében azért ez nem annyira egyszerű feladat... De ezen rágódni felesleges, mindenkinek azt kell elfogadni, ami neki jutott...

És akkor a kérdezőnek...

Én sem tervezetten estem teherbe, persze beszéltünk róla párommal, de anyagi okokból nem akartuk még... Ennek ellenére persze örültünk, miután egyáltalán felfogtuk mi történt..

Első vizsgálaton majdnem 8 hetesen voltunk, minden rendben, lesz egy babánk! :)

Igazából gondom nem nagyon volt ami a rosszulléteket illeti, egész jól megúsztam.

Eljött a 12 hetes UH ideje is. Ez a vizsgálat kezdődött a jééé, itt hány baba van kérdéssel... ??? Ahogy a korábbi hozzászóló is írta, sokkot kaptam a hírtől, énis sírtam ott, és egész nap kb tudomást sem akartam venni arról, hogy mi van... Kicsit talán ellenérzésem is volt a dologgal kapcsolatban, bizony ez is egy olyan dolog sokszor, amit meg kell emészteni.

Mára a 20 hetet is betöltöttem, és teljesen hozzászoktam a gondolathoz. Nagyon imádom őket, nem mondanék le egyikről sem, és mostmár igenis különlegesnek érzem ezt az egészet. Már nagyon kíváncsi vagyok milyenek lesznek, és egyre kevesebb dolog érdekel, csak minden oké legyen.

Annyival könnyebb helyzetben vagyok, hogy nekem itt van az apjuk, aki szintén várja őket, de hidd el, sosincs olyan, hogy alkalmas időpont. Vagy hogy tuti mindig mindenre lesz pénz...

Nálunk most pl szinte semmire sincs, de valahogy majd megoldjuk, mert kénytelenek leszünk... Sajnos manapság senki sem mondhatja hogy biztos 5-10 év múlva is meglesz mindene, tutira lesz állása, és egy gyerek bizony hosszútávú befektetés...

Elég hosszú lett, de a lényeg, hogy mielőtt bármit lépnél, nézz körül kicsit. Hátha kaphatsz segítséget. Szüleid, esetleg az apa szülei támogatnának-e...

Biztos, hogy 1-2 év múlva is ennyire rossz lesz a helyzet? Sokan maradnak egyedül 2 gyerekkel, és nem irigylem őket, de megoldják valahogy...

2012. jan. 16. 21:37
 34/47 anonim ***** válasza:
nem! Nem jobb két babát kihordani, meg nevelni mint egyet. Ezt nem állítottam soha sem! Viszont ha azt nézed hogy milyen egymás után hirtelen 2 kicsit... És egymás után 2 terhességet végigcsinálni úgy hogy a másodiknál még egy picibabát kell valahogy elláss aki már néhány hónaposan is akaratos, és nem tudod neki megmagyarázni, hogy nem emelheted fel és várja meg amig apa érkezik mert te nem ,,repülőzöl" vele. Szóval én úgy gondolom, hogy egy szimpla terhesség után még egy ilyen terhesség talán összességében nehezebb tud lenni egy ikerterhességnél. Ezután igaz 2 kisbabát nem tudom milyen lehet ellátni. De gyerekek között is van különbség. Az én picurom nagyon nyugodt. időre eszik, 6 hetes kora óta vigig alussza az éjszakát... De van akinél 1 gyerek utén is szalad a ház és a wc-re is lopva megy csak el. De aki anyának készül el kell fogadnia hogy olyat kap ami jut:D Én fel voltam készülve arra, hogy majd nuku alvás, és mennyire terror lesz energia szempontból. Nem így lett:) Ennek örülök. Én attól függetlenül, hogy a szülést nem éltem meg katasztrofálisan, mégis félek tőle. De én a varrástól. Sajnos belülről mindent átszakított és megrepesztett amit csak tudott. Így fent kellett összevarrjona doktorúr 1 órán keresztül. Szülés alatt végig nem kértem gázt. A varráshoz ha akartam ha nem rámtették és le se vehettem. Már csorgott a nyálam, és szédültem össze vissza meg hasonló, de ettől még éreztem azt a nagy fájdalmat csak nem tudtam rá reagálni. Ebből egy elég lett volna az életemből az biztos. Ennek ellenére bár nagyon fogok újra félni a második szüléstől is úgy érzem hogy megérte maximálisan az előző is és a következő is megfogja. Ha utáltok érte ha nem én nagyon vágytam volna ikrekre. Megvan az előnye és a hátránya is nyilván. Mégis úgy érzem, hogy számomra könyebb megoldás lett volna, mivel nagyon szeretnénk, hogy kettő legyen és hogy minél hamarabb. (fiatal is vagyok és a 2. gyerkőc szoptatása után 1 év kell mire pl a melleimet megcsináltathatom eredetire...szeretnék még ekkor is huszonéves lenni meg a hasamat is meg szeretném csináltatni és nem akarok többször kés alá feküdni feleslegesen) A párom pedig eleve a kis korkülönbség miatt nagyon lelkes. Emiatt persze én is. Ráadásúl vissza akarunk menni külföldre ahol eddig laktunk, de kint nagyon macerás a szülés (lényegében mivel mind a ketten magyarok avgyunk csak itthon anyakönyvezik). Szóval mindent összegezve az a legjobb ha hamar jön. De továbbra is fennttartom, hogy szerettem volna ikreket. Ezzel tényleg nem leecsmérelni akarom azt amin átmentetek.
2012. jan. 16. 22:11
 35/47 anonim ***** válasza:
Nem tudom már hanyadik válaszolónak itt a végefelé: Azért az ikerterhesség az elég sok rizikóval jár ám. Most te lehet azt mondtad, hogy jó lett volna letudni egyszerre mindkettőt, mert hát persze neked könnyebb lenne mint kétszer (legalábbis gondolod), de a babák érdekét sem ártana ám nézni: nézz utána a babák szempontjából azért az ikerterhességek esetén több ám a rizikó, mint normál terhességnél. Nekem általában a baba érdeke az első, úgyhogy én nem örültem volna az ikerterhességnek. bár ha azt hozta volna a sors álltam volna elébe. És még valami: azért az egy kicsit érdekes felfogás, hogy neked az a baba ami belőled van az csak egy sejthalmaz. Hidd el minden anyát kivétel nélkül nagyon megvisel egy abortusz. Tudom írtad a sírást, de hát gondolj már bele pont azért sírnak, mert ugye az első pillanattól egy anyai szív nem sejthalmaznak tekinti őket. Nézz a tündéri gyermekedre, ő is "sejthalmaz" volt! Az enyém is. Én akkor is szívesen adnám örökbe őket a kérdező helyében, mint abortusz. Tudod mennyi szülőpár várja várólistán a születendő gyermekeket? Sokaknak nem jön ám össze!
2012. jan. 16. 22:12
 36/47 anonim ***** válasza:
56%

Sejthalmaz...

Kedves 65%-os, fura hogy ilyeneket írsz, miközben nem régen szültél. Gondolom jártál ultrahangra a terhességed alatt, és láthattad eleget a sejthalmazodat. Ez alapján tehát tudod, hogy a 12 hetes "sejthalmaz" már ezerrel kapálózik, kifejlődött minden szerve, csak nőnie és érnie kell. Már a 8 hetes "sejthalmaz" is mozog. 5 hetesen dobog a szíve.

Ne bagatelizáljuk el a dolgot azzal, hogy sejthalmaznak nevezünk egy magzatot, mert sajnos mire a nők eljutnak a műtőasztalra, nagyon nem az már.

Ezen kívül tényleg ne irigyeld annyira az ikreseket, sokkal több kockázata van az ikerterhességnek, mint a szimplának. Nagyon nagy százalékban koraszülötten jönnek világra az ikrek pl. Neked most a legnagyobb problémád többek között az, hogy várnod kell egy kicsit a mell- és hasplasztikáddal, de hidd el, az ikerterhesség ennél kicsit nagyobb gondokat is okozhat neked és a babáidnak is.

Azzal sem értek egyet, hogy a gyereknek mindent toljunk a segge alá, vagy ha nem megy akkor inkább ne is vállaljuk be. Te sem tudhatod biztosan, hogy 18 év múlva bármilyen drága egyetemet ki tudsz-e fizetni a gyerekednek. Bármi történhet.

Mindezek ellenére nem vagyok fanatikus abortusz ellenes, elfogadom, hogy van olyan élethelyzet, amikor ez a legjobb megoldás. A kérdező szituációja szerintem ilyen, és nem értem miért szidjátok, amiért egyet megpróbálna megtartani. Jobb lenne ha mindkettőt megölné?

Amúgy válaszolva a kérdésre: én úgy tudom, hogy létezik ilyen megoldás, bár nem veszélytelen a másik magzatra sem, könnyen lehet, hogy mindkettő elmegy.

2012. jan. 17. 04:39
 37/47 anonim ***** válasza:
Bocs, nem 65 hanem 63%-os.
2012. jan. 17. 04:42
 38/47 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek, aki őszintén segíteni próbál, mert elképesztően nehéz ez most. Köszönöm a sok véleményt és más-más nézőpontot is, minden egyes történet segít.
2012. jan. 17. 08:51
 39/47 anonim ***** válasza:
Jajj én tényleg tiszta szívből kívánom, hogy jól dönts!!!!! De azért sugallom neked: "Mindkettőőőőőő maradjon!" :) Egyet értek az egyik előttem szólóval, igenis nem csak az számít a gyereknek, hogy minden menő ketyeréje meg legyen. Azok anyagi javak, de a legfontosabb a rengeteg szeretet, a sok beszélgetés babusgatás! Az az idő amit vele töltesz függetlenül attól, hogy meg tudsz e neki venni mindent, amit kigondol. Bizony a szegény gyerekek között is van sok boldog, akit igényesen és őrült nagy szeretetben nevelnek. A férjem családja is ilyen, mindig mindenük meg volt a gyerekeknek, nem tudták őket ugyan elkényeztetni, nem tudtak nyaralni menni és nem volt nekik ezernyi menő játékuk, mégis az otthon melege és a szeretet meg volt és mégis gyönyörű gyerekkoruk volt! Úgyhogy az a válaszoló, aki ezt írta, hogy vetesse el őket a kérdező ha nem tudja tökéletesen ki...lni a feneküket, az szálljon le a földre és gondolkodjon el egy kicsit! Mi jól élünk viszonylag, mégis odafigyelek arra, hogy a gyermekem tisztában legyen azzal, hogy bizony nem kaphat meg mindig mindent, mert a világ nem affelé halad. Van neki sok szép játéka, de megtanítom ezt értékelni és nem halmozom el. Az olyan gyerekek akiket nem tanítanak meg erre, követelőzőek lesznek és majd óriásit csalódnak az életben ha rájönnek, hogy nem minden rózsaszín. Sokkal több hangsúlyt fektetek arra, hogy leülök vele játszani, viszem biciklizni, focizni, gyurmázunk, együtt sütünk süteményt, festegetünk, énekelünk, barkácsolunk és rengeteg szóban elmondott mesét hall tőlem. A szülővel együtt eltöltött idő az igazi élmény és nem a drága holmik!!!!! Ez nem neked szólt kedves kérdező, hanem az egyik válaszolót próbálom elgondolkodtatni! üdv
2012. jan. 17. 12:13
 40/47 anonim ***** válasza:
Én személy szerint kíváncsi lennék a döntésedre! nem foglak elítélni akárhogy is dönts!
2012. jan. 17. 14:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!