Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 26hetes kismama vagyok....

26hetes kismama vagyok. Mostanában egyre sürübben van légszomjam. Úgy érzem nem kapok elég levegőt. Más is tapasztalt ilyet?

Figyelt kérdés
Ugye a babának ettől nem lehet baja?
2012. jan. 12. 21:25
 1/8 anonim ***** válasza:
Majdnem száz százalék, hogy a savad szaporodott fel. Az okoz ilyenkor erős légszomjat. A terhesség gyakori velejárója.
2012. jan. 12. 21:34
 2/8 anonim ***** válasza:
Ettől a babának semmi baja nem lesz. Szülés után vissza fog állni remélhetőleg. A terhesség végén én már szinte csak ülni tudtam a sok maró, légszomjat okozó savtól.
2012. jan. 12. 21:35
 3/8 anonim ***** válasza:
Kb. ennyi idős terhesen nekem is előjött ez, aztán elmult, és csak a végén tért vissza. Sok ilyen dolog van a varandossag alatt, ami jön-megy, ilyenkor nagyon sok a változás a szervezet számára!
2012. jan. 12. 22:41
 4/8 anonim ***** válasza:
ÓÓÓÓÓ nekem is nemrég jött elő, most vagyok én is a 26. hétben. Nem lesz a babának semmi baja se nyugi.
2012. jan. 13. 06:25
 5/8 anonim ***** válasza:

Én valamikor már attól sem kapok levegőt ha sokat beszélek. Nem kellemes tudom, de majd csak túl leszünk rajta. A babádnak semmi baja nem lesz, a méhlepény mindent elvesz, amire csak szüksége lehet a babádnak. (akár az anya kárára is) Boldog babavárást:)

30hkm

2012. jan. 13. 08:53
 6/8 anonim ***** válasza:

Igen. Ez attól van, hogy a baba növekszik és felfelé nyomja a tüdőd, amibe így kevesebb levegő jut.

A gyomrod is felfelé nyomhatja, amiből valóban szivároghat a nyelőcsőbe sav, viszont azt nem csak légszomjként érzed, hanem a nyelőcsőben, garatban maró, égető érzésként, főként éjszaka, lefekvés után.

A légszomjon könnyíteni úgy tudsz, ha megpróbálsz a bal oldaladon feküdni és megtámasztod a pocakod egy párnával, vagy pedig félig ülő testhelyzetben pihensz szépen aládunsztolva a derekad és a hátad párnákkal, úgy hogy a pocak "kiemelkedjen".

A savat pedig egy szem Rennie elszopogatásával tudod semlegesíteni, illetve sokat segít, ha este 6 után már nem vagy csak nagyon könnyű kaját eszel.

A babának mindez nem árt.

Boldog babavárást kívánok.

33 h km

2012. jan. 13. 10:28
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Szerencsére savam nincs,de elég ijesztő néha ez a légszomj,úgy érzem mindjárt megfulladok. Főleg estére jön elő,néha már fáj a mellkasom az erőlködéstől.
2012. jan. 13. 12:47
 8/8 anonim ***** válasza:
Akkor az az lesz, amit az előző válaszoló is írt: a tüdőd nyomja a baba. Van akinél előjön, van, akinél nem. :(
2012. jan. 13. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!