Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Antidepresszáns szedése...

Antidepresszáns szedése terhesség ELŐTT - lehetnek belőle problémák?

Figyelt kérdés
Olyan kismamák véleményét, tapasztalatát várom, akik a tervezett terhesség előtt szedtek valamilyen antidepresszánst, majd abbahagyták a szedését. Az érdekelne, milyen volt ezzel kapcsolatban a nőgyógyászotok álláspontja: lehet-e valamilyen hatással ez a későbbiekben a magzatra, vagy három-négy hónap alatt ugyanúgy kiürül, mint pl. a fogamzásgátló?
2012. jan. 12. 21:17
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem.

én akkor hagytam abba, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok. Viszont mivel egyik napról a másikra hagytam abba, durván visszaestem egy pár hétre. Ezt ne tedd.

Nőgyógyásszal nem beszéltem ezzel kapcsolatban.

2012. jan. 12. 21:42
 2/9 A kérdező kommentje:
Már nagyjából két hete nem szedem, három hónapos kiürülési periódust terveztem hagyni a próbálkozások előtt. Nőgyógyászom azonban megijesztett, mert egyből genetikai tanácsadásra akar küldeni, ettől kicsit beparáztam.
2012. jan. 12. 21:48
 3/9 anonim ***** válasza:
baromság:)
2012. jan. 12. 22:42
 4/9 anonim ***** válasza:
mit szedtél?
2012. jan. 12. 22:42
 5/9 A kérdező kommentje:
Velafaxot.
2012. jan. 12. 22:50
 6/9 anonim ***** válasza:
Én tavaly januárban kezdtem csökkenteni. Májusban már nem szedtem semmit. Szeptember 10-én pozitív lett a tesztem és azóta boldogabb vagyok, mint valaha. Alig várom, hogy megszülessen a kisfiam.Nekem azt mondta a nőgyógyászom, hogy ha szedem sem lesz baj, de természetesen jobb anélkül.3 hónap simán elég hogy kiürüljön.
2012. jan. 13. 09:31
 7/9 anonim ***** válasza:

Én Cipralexet és Floxetet szedtem, a Cipralexet el kellett volna hagynom, a Floxetet viszont szedhettem volna végig (kivéve a szoptatást). Jó 6 hónappal azelőtt szabadultam meg az antidepresszánsoktól, hogy teherbe estem volna, de a teherbeesési vágyamnak nemvolt mindehhez köze.

Egyébként a pszichiáterem véleményét kérdeztem, ő mondta a Floxetet, ha bármi gond lenne. Ő mondta azt is, hogy akkor sincs semmi probléma, ha az antidepresszáns szedésekor esnék teherbe, mert a baba és a mama közötti konkrét vérkeringési "kapcsolat" a 6. hét előtt nem alakul ki, így hatása nem lehet a gyerekre.

Szerencsére nincs semmi azóta sem, bár még mindig vannak néha kényszerképzeteim és a terhesség következtében szaporodó (rém)álmok sem tesznek jót, de összességében stabilabban érzem magam most lelkileg, mint valaha. Az endorfin sokat segít.

Én inkább a baby blues-tól tartok kicsit, bár most úgy érzem, hogy attól nagyobb öröm nem is érhet, minthogy a karomban tarthatom a (bömbölő) gyerekem :)

2012. jan. 13. 10:38
 8/9 anonim ***** válasza:
És most vagyok a 33. hétben.
2012. jan. 13. 10:39
 9/9 anonim válasza:
Én akkor hagytam abba, amikor megtudtam, hogy babát várok, kb az 5. héten. Mondjuk már korábban folyamatosan csökkentettem a 10 mg-ot, a végén már csak nyolcadot szedtem:) de valahogy még kellett a tudtaomnak, hogy szedek vmit.:) A terhességnek voltak nehéz napjai, volt hogy azon gondolkoztam ujra elkezdjem szedni. de sikerült megállni. Most 8 hetes a kislányom és sokszor eszebe jut, hogy neki köszönhetem, hogy abba tudtam hagyni a gyógyszert. remélem így is marad. Bár most is vannak nehezebb napok.
2014. szept. 19. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!