Antidepresszáns szedése terhesség ELŐTT - lehetnek belőle problémák?
Nem.
én akkor hagytam abba, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok. Viszont mivel egyik napról a másikra hagytam abba, durván visszaestem egy pár hétre. Ezt ne tedd.
Nőgyógyásszal nem beszéltem ezzel kapcsolatban.
Én Cipralexet és Floxetet szedtem, a Cipralexet el kellett volna hagynom, a Floxetet viszont szedhettem volna végig (kivéve a szoptatást). Jó 6 hónappal azelőtt szabadultam meg az antidepresszánsoktól, hogy teherbe estem volna, de a teherbeesési vágyamnak nemvolt mindehhez köze.
Egyébként a pszichiáterem véleményét kérdeztem, ő mondta a Floxetet, ha bármi gond lenne. Ő mondta azt is, hogy akkor sincs semmi probléma, ha az antidepresszáns szedésekor esnék teherbe, mert a baba és a mama közötti konkrét vérkeringési "kapcsolat" a 6. hét előtt nem alakul ki, így hatása nem lehet a gyerekre.
Szerencsére nincs semmi azóta sem, bár még mindig vannak néha kényszerképzeteim és a terhesség következtében szaporodó (rém)álmok sem tesznek jót, de összességében stabilabban érzem magam most lelkileg, mint valaha. Az endorfin sokat segít.
Én inkább a baby blues-tól tartok kicsit, bár most úgy érzem, hogy attól nagyobb öröm nem is érhet, minthogy a karomban tarthatom a (bömbölő) gyerekem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!