Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van olyan kismama, aki szedi...

Van olyan kismama, aki szedi a Vigantol cseppet?

Figyelt kérdés

Nekem a védőnőm javasolta, mert fáj minden csontom derék és fenéktájt.

21 hetes vagyok

2012. jan. 11. 16:00
 1/7 A kérdező kommentje:
Hogyan kell szedni? Vízbe vagy gyümölcslébe cseppentve,jó?
2012. jan. 11. 16:01
 2/7 anonim ***** válasza:
Én szedem, kis mennyiségű vízbe szoktam cseppenteni, de szerintem mindegy.
2012. jan. 11. 16:04
 3/7 anonim ***** válasza:
Az a legegyszerűbb,ha a nyelvedre cseppented,így biztos benned marad. A gyerekeimnek is így szoktam..
2012. jan. 11. 16:06
 4/7 A kérdező kommentje:
Kalciuomt szoktatok mellé inni? Azt hallottam, hogy hetente egyszer érdemes.
2012. jan. 11. 16:08
 5/7 anonim ***** válasza:

Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszolok.

A D-vitamin zsírban oldódik, tehát pl. evés után érdemes bevenni. Egyszerűen szájba is lehet cseppenteni. Kisbabáknak is a szoptatás vagy tápszer ivása közben/után szokták adni.

És igen, a kalcium és a D-vitamin együtt hasznosul a legjobban, emellett még a magnézium+B6 vitamin is ajánlott.

Nekem dietetikus ajánlotta nemrég, hogy ezt a 4 dolgot egyszerre jó szedni.

2012. jan. 12. 15:20
 6/7 anonim ***** válasza:

Nálunk új gyerekorvos van tavaly szeptember óta, és ő minden egyes anyukának elmondja, hogy szedje az egész család a vigantolt, napi egy cseppet! Ő inkább felírja sűrűbben, de mindannyian szedjük. Függetlenül a korunktól, az állapotunktól és az évszaktól.

Mi még nem kezdtük el szedni, mert személyesen még szerencsére nem találkoztunk ezzel az új dokival, csak a hozzá tartozó anyuka ismerősök mesélték.

2012. jan. 18. 21:34
 7/7 A kérdező kommentje:
A védőnőm mondta, hogy jó lenne szedni (kínoz a derékfájás már jó pár hete), de a doki nem erőlteti. Ezért nem tudom, hogy most akkor szedjem vagy ne.
2012. jan. 19. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!