Ugye azzal nem ártok a babámnak ha vitaminos pezsgőtablettákat iszom? (plussz és Haas)
Terhesség alatt terhesvitamin ajánlott, az speciálisan van összeállítva. Pl. terhesen kerülni kell az A vitamint, és másokból pedig többet kell fogyasztani, mint ha nem vagy terhes.
Emellé már felesleges a pezsgőtabletta.
Helyette sem nagyon jó, a speciális igények miatt.
Szerintem árt.
Ha terhesvitamin mellett iszod, akkor túl lehet adagolni (a vízben oldódó vitaminok túladagolása is lehetséges, hiába ürül ki - ez igaz -, attól még okozhat problémákat). Ha terhesvitamin nélkül iszod, akkor pedig nem megfelelő az összetétele és nagyon kevés is.
Első
Ahhoz, hogy a vízben oldódót túladagold, eszméletlen mennyiséget kellene elfogyasztani.. Na, mindegy.
A terhes vitamin sem kötelező, van aki szedi, más meg nem. Igazán ezt az orvosodtól kérdezd meg, ő javasolja-e neked!
nekem a védőnő azért nem javasolta, mert hosszútávon a vesének sem jó, meg elvileg kevésbé szívódik fel a sima tablettáshoz képest és a gyomor nyálkahártyáját is izgatja a szénsav miatt
De azért én ittam kalciumot meg néha magnéziumot :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!