Milyen érzés amikor a baba megfogan? Lehet hülye kérdés csak kiváncsi vagyok rá
Nekem 2 gyerkőcnél se volt meg a "nagy" érzés, pedig szinte első alkalommal "megfogantak":)
Inkább csak annyi, hogy másodiknál kb. 2 hetes terhes lehettem, amikor egy ilyen lebegő-szálló érzés fogott el. Még akkor ugye nem teszteltem, de szinte biztos voltam benne, hogy ez baba lesz....:)
Most biztos megint le leszek pontozva, de fizikai lehetetlenség megérezni. A beágyazódásig nincs közvetlen fizikai kapcsolat az embrió és az anya között, tehát nem lehet érezni semmit.
Persze utólag sok kismama emlékszik úgy, hogy ő azonnal tudta, már közvetlenül az együttlét után! (a spermiumnak kb 6 óra amíg feljut a petevezetőig ahol megtörténik a megtermékenyülés, tehát ez így többszörösen hülyeség)
Hát akkor én leírom az esetemet.
Férjemet 3 éve meddőnek nyilvánították, a doktorok azt mondták, hogy nulla esély van spontán babára. Két év kínlódás után fogant meg 3. lombikkal a kislányunk aki most 11 hónapos.
Namár most múlt héten egyik hajnalban felriadtam és valahogy olyan érzésem volt, hogy terhes vagyok. Pedig volt még 3 nap a mensiig. Mint egy zombi kimentem a wc-be csináltam egy tesztet, időn túl halvány halvány csíkocska lett rajta, amolyan ha akarom látom, ha akarom nem. Rá következő napokban negatív tesztek sorozata. Beszéltem a dokimmal azt mondta, hogy vagy nagyon beképzeltem magamnak, vagy biokémiai terhesség volt és felszívódott. De én csak hajthatatlan voltam és állítottam, hogy terhes vagyok.
Dokim behívott vérvételre, eredmény: BABÁT VÁROK! Nem lepődtem meg, én végig éreztem és tudtam:)
Na ehhez mit szóltok?:)
fizikailag nem érezhetsz elvileg semmit, de agyban/lélekben ki tudja...
én semmit nem éreztem, a pozitív teszt után is kb napokkal később esett le igazán, hiába örültem neki ott rögtön akkor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!