Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Pocakkérdés? Mikor lesz már...

Pocakkérdés? Mikor lesz már olyan "igazi" kismamis?

Figyelt kérdés

21 hetes vagyok (első babás) és mindenki azzal nyaggat, hogy alig van hasam. Igazuk van, mert ha úgy öltözöm simán le is tudnám tagadni. 60 kg-ról indultam és 3 kg-t híztam. Uh-n minden ok, mocorog a baba minden nap.

Mikor kezd már igazán látszódni?

2012. jan. 7. 11:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Ez de aranyos kérdés :)))

Engem meg mindenki azzal nyúz, hogy mekkora a hasam! :)))) Nekem a 16. héten kezdett nőni, előtte elég lapos volt, most senki nem hiszi el, hogy 22 hetes vagyok, mindenki többnek gondol.

Van ismerősöm, akinek meg a 26. hétig csak olyan jóllakott pocija volt, és ez őt nagyon zavarta. Na, a 26. hét után kb 2 hét alatt behozta.

Nagyon alkati kérdés, akinek erősebbek a hasizmai, később látszik rajta. Én olyan tök átlag testalkatú voltam, és eddig nem híztam semmit, a hasam mégis óriási, mert nem voltak erős hasizmaim soha. Ennek "előnye", hogy most nagyon előredudorodik a hasam, hátránya, hogy valószínűleg sok edzéssel nyerem vissza majd a formám. de sebaj...

Neked is hatalmas lesz nemsokára, gondolj arra, hogy lesz idő, amikor már mozdulni alig tudsz tőle. Addig élvezd a mostot! :)

2012. jan. 7. 11:25
 2/12 A kérdező kommentje:

Engem nem zavarna ,hogy nem igazán látszik, mert könnyen tudok mozogni, nem esik nehezemre semmi.

Az viszont már zavar, hogy mások ezzel szekálnak. Mintha nekik nem lenne mindegy ... :S

2012. jan. 7. 11:29
 3/12 anonim ***** válasza:
Ó, ne törődj velük, nekik aztán tényleg tök mindegy! :)
2012. jan. 7. 11:36
 4/12 anonim ***** válasza:

:)

Nekem valahol azidőtájt úgy kb egy hét alatt olyan lett a hasam mintha labdát nyeltem volna :)

De tényleg ne más véleménye érdekeljen, a lényeg, hogy a baba jól van, hogy te is jól vagy, semmi más nem számít!

24 hkm

2012. jan. 7. 11:55
 5/12 anonim ***** válasza:

Na, én pont így voltam az első babával. Kb a 24-ik héttől látszott, de akkor is azért mert nyár volt és hasrafeszülős pólókat hordtam. Télen pulcsival még akkor sem látszott volna szerintem. :DD

Amúgy is hátrahajló a méhem és a baba is hátul tapadt, szóval kellett egy kis idő, hogy kiemelkedjen.

Nem mertem elmenni kismamajógára, mert féltem, hogy nem értik mit keresek ott, mikor elmentem 24 hetesen mindenki 14 hetesnek nézett, aztán kiderült szinte én vagyok a legidősebb pocakos. :D

Most a 2-ik babámmal vagyok terhes, 15 hetes vagyok és semmi, reggel még szinte befelé áll a hasam. Igaz az első trimeszterben ráadásul émelyegtem és eredeti -3-al kezdtem a 13-ik hetet, pedig eleve vékony vagyok.

Majd nemsokára látszódni fog ne aggódj, lehet, hogy hirtelen pár nap alatt sokat fog nőni.

2012. jan. 7. 14:23
 6/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Én ugyan így vagyok/voltam. Most 30 hetes vagyok és még most sem akkora a hasam mint a velem egyidejü kismamiknak. Mikor mentem a 18 hetes vérvételre a többiek megkérdezték, hogy mütét miatt kell a vérvétel (azok is odamennek nálunk) , egyálltalán nem volt hasam. Némelyik kismamirol meg azt hittem már ott megszül. Nagyon nem vagyunk egyformák. Ráadásul tél van a kabát alatt végképp nem látszik, hogy babás vagyok. Lesz nagy csodálkozás, hogy honnan vettem a a babát. A tesóm is pont így járt.

2012. jan. 7. 15:25
 7/12 anonim ***** válasza:
Örülj neki!!! hA a baba jól van akkor örülj neki. nekem előző babámmal óriási hasam volt és már nagyo szenvedtem tőle. A végén már levegőt is nehezen kaptam, nyomta a hólyagom, beleim és totál szétszakadt a bőröm is. Most remélem hátha kisebb lesz! A szekálóknak meg válaszold azt, hogy "ugye milyen csinos és fitt kismama vagyok?"
2012. jan. 7. 16:33
 8/12 anonim ***** válasza:
Meg fog nőni, ne aggódj...vissza fogod sírni amikor még ilyen lapos volt.
2012. jan. 7. 17:34
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi, most szekalnak, szules utan meg majd amelkodni fognak.

En vekony vagyok es mivel rendszeresen sportolok, igy eleg izmos is, a hasfalam is eros, igy mindket terhessegem alatt nagyon keson kezdett el noni a hasam, 20-25. hetig meg siman jartam a sajat ruhaimban, nadragjaimban, szukitett felsokben, nem is volt semmi kenyelmetlen. Bevallom, en ennek orultem, mert elotte mar nezegetni kezdtem a terhesnadragokat es egyiknek a szabasa borzalmasabb volt, mint a masike, pocakos szoknyakbol meg volt is jo, de a nadragoknal 20-bol egy allt valahogy a fenekemen es a combomon. Szoval nagyon tudtam ertekelni, hogy jo sokaig nem kellett vennem egyet sem.

Persze kozben meg kaptam a beszolasokat, hogy milyen kicsi a hasam es ne mar, en meg nem lehetek 6-7 honapos terhes, nekik mar 3 honaposan akkora volt a hasuk, amekkora nekem szules elott lesz es biztos kicsi a baba, blablabla. Idegesito volt egy ido utan. Neha kedvem lett volna beszolni egy-egy kedves kolleginanak, hogy meg szep, hogy harom honapos terhesen mar hatalmas hasa volt, tekintve, hogy nem terhesen is akkora hasa van hogy lehetne siman 20 hetes. meg vagy 30 kiloval tobb. De sebaj, azert az en pocakomat kell cikizni.

Szoval: kozel negy kilos gyermekeim szulettek, pocakom szinte egybol lement teljesen, a bor is nagyon hamar visszahuzodott ugyhogy amikor szules utan 3-4 hettel bementem a munkahelyemre, akkor meg azon huledeztek, hogy mekkora a gyerek es miert nem latszik, hogy szultem...

Viszont az egyik baratnomnek meg hatalmas hasa volt es O meg naponta megkapta a "dinnyet ettel?", "tuti nem ikrek?", "jaj te szegeny, nem szakadsz meg?" beszolasokat.

Szoval lepj tul ezen, akkora lesz a pocakod, amekkoranak lennie kell, a kicsinek vannak elonyei, a nagynak is vannak elonyei, de a kicsire is kaphatsz pont ugy beszolasokat, ahogyan a nagyra. Szoval nem ez a fontos. Foleg azert nem, mert a gyerek a lenyeg, a baba a cel, a pocak csak egy eszkoz, szules utan mar kint lesz a lenyeg es nagyon nem fog azzal senki sem foglalkozni, hogy milyen volt a pocakod, vagy mikor kezdett noni.

2012. jan. 7. 18:04
 10/12 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

15:25-ös vagyok. Most jöttünk haza vendégségböl és megint sikeresen felhuztak. Hogy milyen kicsi a pocakom. Akoinél voltunk elő is szedte a képeket, hogy neki ennyi idősen már mekkora volt! Annyira unom már. De azt mondtam, hogy a baba jol van és a mérete is megfelel.

Mondtam is a férjemnek ha esetleg én is valakinek ilyet akarnék majd mondani ott a hejszinen vágjon nyakin.

2012. jan. 7. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!