13 hetes vagyok és magas kockázatú HPV-t diagnosztizáltak. Mire lehet számítani?
Ne aggódj! Nekem mikor megfogant a pici babám már meg volt a műtétem időpontja(magas rizikójú HPV fertőzés súlyos fokú cytológiai atípiával). De ragaszkodtam a babához így a doki elhalasztotta a műtétet. Elmagyarázta, hogy a babára ennek semmi hatása semmi veszélye nincs csak engem kell mindig figyelni. 3-4 havonta kell kolkoszkópos vizsgálat és cytológiai kontroll. Ha bármi baj lenne és sűrgős lenne számodra a műtét akkor a 16. hét után elvégezhető egy conisatio, de ez már a legrosszabb eset.
Engem szószerint megmentett a babám. Az első 3 hónapos kontrollom eredménye azt mutatta, hogy a vírusnak nyoma sincs. A kisbabára koncentrált a szervezetem, a baba kivonta a tápanyagot amire neki szüksége volt a fejlődéshez, a vírus pedig így elhalt.
Szóval tényleg nincs miért aggódni és boldog babavárást kívánok Neked.
36 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!