34hetes vagyok. Milyen teákat, homeós bogyókat szerezzek be, hogy könnyebb legyen a szülés?
én is 34 hetes vagyok a második babámmal - az elsővel 36 héttől málnalevél teát ittam, de nem segített semmit (szakadtam, nehezen tágultam stb) szóval most kihagyom, felesleges szerintem és az íze is pocsék volt, alig tudtam meginni
a homeopátiában pedig nem hiszek - de hátha itt valaki meggyőz, akkor én is elkezdem szedni veled :)
36.héttől:
- Cimicifuga 5CH napi 1x5 golyócska (lehetőleg este, ez méhnyakpuhító),
- Arnica 9CH napi 1x5 golyó (ez vérzéscsillapító).
Homeos bogyiknál általános szabály, hogy előtte-utána 1-1 óráig se enni se inni nem szabad, csak vizet.
Ha megkezdődött a vajúdás, akkor felváltva félóránkét a következő két szert lehet szedni (minden alkalommal 5-5 golyócska):
- Cimicifuga 5CH
- Caulophyllum 5CH.
Szülés után:
Arnica 15CH napi 2x5 golyó,
Staphysagria 30CH napi 2x5 golyó (sebgyógyulásra).
De ha nem akarjátok túlbonyolítani elég lehet:
36. héttől csak a
-Caulophyllum C4 reggel és este 2-2 golyó.
(+ szükség esetén 2 golyócska Cimicufuga C30)
A Caulophyllum fellazítja a szöveteket és segít ráhangolódni a fájásokra, a Cimicifuga pedig akkor kell csak ha a kismama nagyon fél a szüléstől.
Fontos még, hogy mentolos ételeket kerülni kell az egész szedési időszak alatt (tehát a 36. héttől) (pl.: rágó, mentolos fogkrém) mert semlegesítik a homeos szerek hatását.
Utolsó vagyok! Teából pedig a málnalevéltea, mert ez segíti a kismedence izomzatának ellazulását. Egy evőkanál szárított málnalevelet forrázz le 2,5 dl forró vízzel, hagy pár percig állni, majd műanyag szűrővel szűrd le. Lehetőleg csak mézzel ízesítsd. És naponta 1-2 pohárral.
Könnyű szülést! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!