Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti mit gondoltok a szoptatásró...

Ti mit gondoltok a szoptatásról? Nektek nem fura a gondolat, h a cicitekből fog táplálkozni a baba?

Figyelt kérdés
Lehet csak én érzem így, de egyenlőre alig tudom ezt elképzelni! 29hkm
2012. jan. 4. 19:14
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
Majd ha meglesz a baba nem igy fogod gondolni h fura:)egyebkent a szoptatas nekem is mindig intim volt,en pl sosem kaptam elo senki elott es kezdtem szoptatni,hanem mindig felre vonultam h senki ne bamuljon en mindig zavarba erzem magam ha szoptato anyukat latok aki tok mind1 hol van es ferfi vagy no veszi korul o szoptat:)nem tudom az mar nekem is fura:)de alatpbol ha megtanulja az embert igenis tud jo lenni a szoptatas.
2012. jan. 4. 20:10
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

nekem is fura volt a gondolat...nem visszataszitó vagy ilyesmi, Isten ments...de kissé rémisztő. aztán mikor megszületett a nagyfiam, mindent megtettem a szoptatásért, természetessé vált. pedig ahogy te, én sem vagyok oda ha "kapcsolatba lépnek vele" csak néha igénylem:) de ez teljesen más. nekem az első 3hét nagyon fájdalmas volt, sokszor a könnyem is kicsordult mig hozzászokott a mellem.s többször mondtam h nem csinálom tovább, persze ez a következő etetésig tartott mindig. viszont a 3hét után mintha elvágták volna...és életem legszebb élménye lett/volt a szoptatás.nagyon szerettem. sajnos csak 5hónapig tudtam szoptatni. engem jobban megviselt az abbahagyása mint a kicsit.

most ujra terhes vagyok. nagyon remélem, hogy mosq

2012. jan. 4. 21:11
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

kisfiam nyomott egy entert:)

szoval remélem h most jobban és tovább fog menni a szoptatás.hamarosan kiderül.:)

2012. jan. 4. 21:12
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
Huhú, ezt anno én is kiírhattam volna.. :-D Bennem is motoszkált a terhességem alatt, hogy mi lesz majd a szoptatással, mert a cicim azelőtt csak apáé volt.. :-))) Milyen lesz, majd ha a kicsi fog rajta lógni?! De mert a gyereknek ez a legjobb, így próbáltam "átállítani" az agyamat.. Nem bántam meg, mert pl néha olyan cuki, amikor elengedi a cicimet, rám néz és várja, hogy mosolyogjak, majd ő is mosolyogva tovább kajál... :-)))
2012. jan. 4. 21:30
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

Én is így voltam vele az elsőnél, komolyan, a hideg rázott a gondolatra, hogy a mellemet a szájába vegye egy baba. Főleg, hogy nekünk a házaséletünkben is fontos szerepet játszik, hát mit mondjak, elég perverz dolognak tűnt.

Aztán megszületett, odahozták, hogy szoptassam, és onnantól a világon a legtermészetesebb dolognak tartottam. Az elején úgy látszott, nem lesz elég tejem, a védőnő tápszert akart íratni, de addigra már nem voltam rá hajlandó, inkább feltornáztam a mennyiségét. És bár soha nem voltam egy szoptatási fanatikus, 13 hónapig kapott anyatejet a kisfiam, és megsirattam az elválasztást.

Most vagyok 27 hetes a kistesóval, és már alig várom, hogy újra szoptathassak! :)

2012. jan. 4. 22:00
 16/30 sumergo ***** válasza:
100%

Én előre nem töprengtem rajta, most pedig azt mondom annyira magától megy az egész, én szeretek szoptatni. Olyan jó hallani mekkorákat kortyol a kislányom, közben néz nagy, elégedett szemekkel. Imádom!!!

(Gondolom le leszek pontozva. :-( )

2012. jan. 4. 22:12
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Durva de én még a második baba előtt is ezt gondoltam, pedig már megcsináltam egyszer. Nekem is nagyon érzékeny a mellbimbóm, utálok mindet ami hozzáér, de aztán a szoptatás maga nem olyan szörnyű, nem kellemetlen, de azért ha belegondolok, hogy a mellemben táplálék termelődik, és hogy valaki ezt kiszívja még mindig fura. Én meg még utálom amúgy is ha szoptatás közben látnak, max anyut meg a férjemet engedem oda, de mikor jött anyósom, hogy megnézi hogy eszik a baba, meg le is akarta fotózni hát rosszul lettem, és megmondtam neki hogy ezt nem. Még a nagytesó előtt sem szeretek szoptatni, de ő áll nulláról nézi és még kérdezget is róla. Pedig nekem ez egy olyan intim dolog ami csak a szopizóra meg rám tartozik.
2012. jan. 4. 23:39
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

szerintem egy csoda h belolem lakik jol,olyan hihetetlen.nekem sosem fajt,szerettem,csak arra nem voltam hajlando h mashol szoptassak,csak itthon vagy esetleg kocsiban,anyukamnal,de ott is ugy h senki nem lat nem zavar.en utaltam ha neztek,csak a ferjem nem zavart.en pl nem tudnek vonaton vagy utcan.sajnos nem volt sokaig tejem,most remelem masodjara sikerulni fog tovabb.:)

egyebkent nekem az volt szar h mikor a ferjemmel egyutt voltunk,es meg volt tejem-en igenyeltem volna h kenyeztesse a mellem,de amint hozzaert elindult a tej is,spriccelt,de nem csak ekkor volt h szeretkezes kozben megindult,es ez olyan rossz,most akkor legyek vegig melltartoban?na ez azert zavart.mert probal az ember no is lenni,feleseg,de valahogy a ketto egyutt nem ment.

2012. jan. 4. 23:46
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

Fura vagy sem, én is idegenkedek per pillanat. A nagyobbiknak ha kell, kijövök és megcsinálom éjjel is a tápszert a cumisüvegbe, pedig eleinte ő is anyatejes volt. Viszont a vége felé, amikor már nem is volt elég neki a tej, már csak nyűgnek éreztem, hogy el is kell vonulni, le is kell vetkőzni, de azért a végén a táp is kell... Megkönnyebbültem, mikor abbahagytuk. Bár nem önkényesen történt, csúnya lázas antibiotikumos betegségem miatt nem javasolták. Bébi nem úgy tűnt, mint akit megviselt a dolog. Azóta is az ölemben iszik cumiból.

Nemsoká érkezik a tesója, hát szeretném, ha sikeresebbek volnánk, de kövezzen meg mindenki, nem csak azért mert a babának tuti, hogy jobb, hanem mert legalább nem "oltogatna" minden ősanya meg szuperanya, és nem utolsósorban, anyagilag sem mindegy. Továbbra sem villanyoz fel a gondolat, és nem repülök a felhők fölé, hogy én majd megint szoptathatok. Komolyan, már a szó is irritál. sajnos nagyon kiölte ezt az ősi ösztönt ez a csúnya civilizáció.

2012. jan. 4. 23:46
 20/30 anonim ***** válasza:
80%
Ezt nem is lehet előre elképzelni. De amikor először mellre teszed és látod, hogyan ügyeskedik, cuppog, aztán jóllakottan teljes békében elszundikál, akkor azt gondolod majd, hogy ennél jobb dolog nincs is a világon.
2012. jan. 5. 08:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!