Meg lehet-e úszni a első trimeszterét (mert ugye akkor jellemző a reggeli rosszullét? ) hányás nélkül? Vagy esetleg csak egy kis gyomorégéssel és étvágytalansággal?
ez szerintem egyén függő.
2 terhességem volt, az első alatt délután 2 től folyamatosan hányingerem volt,. De csak 1-2 alkalommal hánytam. A 14 hétig tartott.
Második terhesség alatt a 8-13 hétben sokat hánytam, délelőttönként, és délutánonként csak émelyegtem kissé.
Terhesség alatt a jól bevált étkezési szokások, szagok kerülése nem biztos h jelent valamint. Ilyenkor a szervezet teljesen felborít mindent. Olyanokat megeszik ilyenkor az ember amit előtte soha, és utána se. Én pl: mézes-citromos menta teát ittam, literszám. Se előtte se utána soha nem ittam, már a szagától rosszul vagyok, viszont a fiam kedvence!
van egy barátnőm aki mindkét terhességével kórházban feküdt kiszáradás miatt.
ő kapott valami csodagyógyszert ami szednie kellett mellette 2 naponta járt szurira így ezzel megúszta, elmúlt a hányás :) beszélj majd a dokiddal, testtől függetlenül, azért vannak erre is alternatívák, persze csak akkor alkalmazzák ha már a baj szélén állsz...
Terhességtől függ.
Nekem az elsővel félidőig volt 24 órás "reggeli" émelygésem, mondjuk nem hánytam egyszer sem (kivéve vajúdáskor :)), de ritka szar érzés volt az egész napos rosszullét.
Most a másodikkal a két kezemen meg tudnám számolni, hányszor voltam rosszul és már csak 3 hónap van vissza.
Ami kicsit segít reggel a rosszullétet megelőzni: még felkelés előtt, tehát fekve egy jó hideg kefirt ettem. Ezt a védőnő mondta, amikor már tele volt a hócipőm, és valamennyire tényleg enyhítette a tüneteket.
De nem tudhatod előre, mely szagok fognak zavarni, milyen fűszereket fogsz kívánni, az ember olyankor totálisan megbuggyan, 180 fokos fordulatot vesz sok mindenben, szóval ez majd úgyis akkor fog kiderülni... :)
Genetikán nem múlik, esetleg a fehérjékre adott válasz öröklődhet. De nagynénéd nem számít ilyen szempontból, inkább anyukád!
Az a biztos, hogy én nem úsztam meg, de minden ismerős le volt döbbenve, hogy milyen ramatyul voltam, mert ők meg sem érezték, hogy terhesek, míg pocakjuk nem lett. :) Hát én éreztem... :)))
21 hkm
Ne aggódj. Én is rettegek a hányingertől/hányástól. Nem tudom megmagyarázni miért, egyszerűen ez gyerekkorom óta így van. De az hogy előre aggódsz nem segít, sőt ront mert idegesíted magad... sajnos ha olyan típus vagy nem fogsz tudni mint tenni ellene.
Én sajnos minden elővigyázatosságom ellenére nem úsztam meg az első trimeszteres rosszul léteket... bár rosszabb is lehetett volna, mert pokoli hányingerem volt szinte egész nap de csak nagyon ritkán hánytam. De a hányingerrel nem tudtam mit kezdeni, hiába ettem diétás dolgokat és abból is csak keveset... a szagokat nem tudtam kerülni, mert olyan érzékeny lettem rájuk, hogy még a páromat bőrének az illatát (amit normál esetben nyilván szeretek) is büdösnek éreztem...
Viszont az biztos, hogy túl lehet élni, és hamar túl leszel rajta még akkor is ha lesznek terhességi rosszulléteid! És könnyen előfordulhat az is, hogy meg sem érzed, hogy terhes vagy, hiszen ez mindenkinél más és más (sőt ugyanannak a nőnek két terhessége is lehet egészen más).
Én teljesen megértem a félelmeidet, de kitartás, és próbáld elterelni a gondolataidat erről a témáról...
ki kell kísérlezetni, nekem az enyhe citromos icipici reszelt gyömbéres reggeli italtól mindig elmúlt és megelőzésre is jó volt. van aki felhajt egy natúr actimelt és leköti így azt a kis savat, ami cseszegeti a gyomrát.
próbálkozni kell
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!