36+1-hetes kismama vagyok! Teljesen zárt a méhszájam! Ez konkrétam mit jelent? Hogy húzom a 40. dik hétig, esetleg túlhordás is szóba jöhet?
ez annyit jelent, hogy a "bejárat" a méhed felé teljesen zárt. A 3 méhszáj közül egyik sem kezdett el (még) kinyílni. A babó totál védve van:)
Lehetséges a túlhordás is, de azért nem lehet biztosat mondani. Zárt méhszájjal is megindulhat a szülés, csak kisebb az esélye.
Nekem a 30. héttől nyílik lassan, de még semmi.
38 hetes km.
Bármi lehet,örülj neki hogy zárt vagy,ez a legjobb.Ha eljön az idő ugyis alakul magától,lehet ettől még előbb is megindulhat a szülés,de akár túl is hordhatod,ez nem jelent semmit, csak azt hogy most minden oké, a babád védve van.
Boldog napokat!
Szia! Még én is teljesen zárva vagyok, a 36. hétben járok, és a kislányommal 5 éve is végig zárt voltam, csak a méhnyak rövidült meg ( a 3-asból lett 2, aztán 1), aztán időre született, csak kissé lassan tágultam, így most rásagítek és a 37-38. héttől elkezdek homeós táguláskönnyítő bogyókat szedni. Ezt te is megteheted, olvass utána itt, rengeteg ilyen válasz érkezett már!
Kitartást és könnyű szülést 36hetes km
szia! a méhszáj pikk-pakk képes tágulni, teljesen zárt állapotról.
a természet rendje az lenne, hogy a méhösszehúzódások kezdik tágítani a méhszájat (nem a tágulás jön először). szóval ne parázz, teljesen rendben vagy!
A málnalevél tea sokak szerint jó. Mivel utólag nem lehet bebizonyítani, hogy használt-e vagy sem, nem árt, ha iszod. Segíti a tágulást.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Én a kiírt dátum előtt három nappal szültem. Amikor az orvos először megvizsgált, akkor még teljesen zárt voltam, még a méhnyak sem volt megrövidülve. Fájásom sem volt. Azt mondta, hogy ebből egy darabig még nem lesz baba.
Aham. Hazaértünk a vizsgálatról, abban a pillanatban beindultak a fájások. Három percesek voltak és nagyon erősek egyből. Három órát vajúdtam összesen és megszületett a fiam. Alig értünk vissza a kórházba.
Szóval én azt mondom, hogy nem hátrány a zárt méhszáj az utolsó hetekben sem és nem jelez túlhordást, még hosszú vajúdást sem feltétlenül.
Egyébként én ittam málnalevél teát és szedtem homeós bogyót a 36. héttől. Nem tudom, hogy ennek köszönhetem-e a gyors szülést, de biztos, ami biztos, második babánál is élni fogok velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!