Terhesség alatt tényleg csak gumival tanácsos szeretkezni?
Szia!
Ezt meg honnan olvasta?Ha fertőzése van,akkor igen,gumival tanácsos,egyébként pedig lehet normálisan,semmi baja nem lesz a babának!
Szia,
Mi kihasználtuk, hogy most nem kell figyelni, de! nagyobb esélye van a fertőzéseknek, jobban bekavarnak nálunk azok a baktériumok amikkel eddig jóban voltunk, ezért nem javasolják.
A vége felé pedig beindulhat tőle a szülés.
Mi végig szeretkeztük az egész terhességet gumi nélkül. Szerintem ha nincs fertőzésetek, gomba, vagy hasonlók, akkor nem indokolt az óvszer.
Nekem a fél családom szülész, egyikük sem tiltott a szextől se az elején, se a végén, márpedig mindenre felhívták a figyelmemet, amire csak kellett, ráadásul mindenki külön-külön. A végén már úgy éreztem, hogy én is levezetnék egy terhesgondozást szüléssel együtt bármikor...
Annyit mondtak, hogy ha bármilyen vérzés van, akkor nem szabad, valamint finoman kell, tehát ne terhesség alatt döntsük ki a szoba falát, valamint ha már meg van repedve a burok, akkor nem szabad. (Mondjuk repedt burokkal, csordogáló magzatvízzel nem hiszem, hogy bárkinek is eszébe jutna).
A végén egyébként vagy megindítja, vagy nem, de ha már egy szextől megindul, akkor az nem baj, szóval akkor sem kell cölibátust fogadni.
Sőt, ha nyílik a méhszáj, az sem jelenti azt, hogy a babához fertőzés jut, ugyanis nem a méhszáj védi a babát, hanem a magzatburok. Amíg az ép, addig nem kerül be hozzá semmi.
Gondolod, hogy ha ettöl sok baba elhalt volna, akkor az emberiség mint emlösállatfaj megmaradt volna? A gumióvszert csak néhány évtizede ismerik, és ne gondold, hogy az ezt megelözö történelmi idökben az emberek kibírtak volna rendszeresen 9 hónapot szeretkezés nélkül (különösen, hogy akkor gyakrabban voltak terhesek a nök, mint manapság)... Ha egyszer úgyis ott volt az asszony..
Ha te nem váltogatod a partnereidet a terhességed alatt (és ezt csak nem teszed), valamint a partnered is megbízható, és ö sem teszi, akkor nem kell aggódnod, hogy pont most fogsz mondjuk klamidiával vagy szifilisszel fertözödni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!