Terhesség utolsó heteiben szabad még szeretkezni?
Csak mert olvastam hogy nem szabad már... :S
Amikor valóban kerülni kell a szeretkezést
- Ha az orvos veszélyeztetett terhességet diagnosztizált, és vetélés vagy koraszülés fenyegeti a kismamát
- A leendő anyának előző terhessége vetéléssel végződött
- A méhlepény rosszul fekszik a méhben
- A terhesség idején fellépő hüvelyi vérzés esetén
- A kismama alhasi fájdalmakra panaszkodik
- A terhesség utolsó heteiben
ez vajon igaz?
Ha az orvos nem tiltja, nyugodtan lehet! Nyilván nem szabad vadulni, de sem a babának, sem a mamának nem lehet baja. (Azt mondják, túlhordásnál pl. ajánlani szokták a szeretkezést, ugyanis ebben az esetben beindíthatja a szülést.)
Nem kell félni!
Lehet szeretkezni, ha az orvos nem tiltja. (Pl. nyitva van már a méhszáj, így fertőzésveszély áll fenn.)
Az ejakulátumban prosztaglandin hormon van, ez, és még pár hormon egyensúlyának megváltozása (oxitocin, progeszteron, stb.) okozza a szülés megindulását. Ezeket a hormonokat a méhlepény anyai része, az anya agyalapi mirigye és a kicsi mellékveséje termeli.
Kicsit elkanyarodtam, de a lényeg: lehet szeretkezni, ha fertőzésveszély vagy egyéb orvosi kockázat nem áll fenn.
Hát nem tudom... nekem nem mondta az orvos, hogy most már tartózkodjunk tőle, pedig nyitva vagyok 1 ujjnyira. Szerintem orvosfüggő, hogy ki mit mond, ki mit tanult még anno...
37 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!