Volt már másnak is ilyen? Lett a babának tőle baja?
Soha nem volt még eddig ekcémám.Nagyon viszket a bőröm és állandó égő érzést érzek. Főleg a hónalj alatt és a mellem alatt nagyon csúnya. Voltam a bőrgyógyásznál vele, de nem akar javulni, sőt szerintem rosszabb lett.
Már a testemen is megjelentek egy-két helyen apró pöttyök.(térdhajlat, boka környéke)
Kaptam krémet, de szerintem semmit nem ér.Olvastam az ekcémáról, hogy nagyon makacs, nehezen gyógyítható.
Attól félek, a babának esetleg lehet tőle baja.Járt más más is így?
Szia, nekem sajnos évek óta van a lábszáron. Első terhesség alatt voltam vele bőrgyógyásznál, adott krémet de semmit nem használt. A babának semmi baja nem lett, egészséges kislány, most 1,5 éves. Szülés után nagy adag szteroidot kaptam infúzióban egy másik betegségre, ettől elmúlt az ekcéma. Majd amikor kiürült a szervezetemből a szteroid, akkor visszatért az ekcéma... Most újra babát várok, 18 hetes vagyok, a babának nincs baja, de én kínlódok az ekcémával továbbra is.
Nincs rá igazán jó gyógymód. Terhességed után adhatnak szteroid alapú krémet, ezt terhesség alatt nem szabad, attól van akinek elmúlik, de nem ez a jellemző sajnos.
Első vagyok. Gyógyszertárban lehet kapni: Exxema Repair, kis tubus, 2000 Ft körüli, de a viszketés elmúlik tőle. Esténként szoktam bekenni.
Illetve ha már kivakartam (előfordul...) akkor Neogranormon. De ez utóbbit csak nagyon vékonyan szabad, egy filmréteget képez a bőrön, ez is hatásos. Sőt, ez a krém jó lesz a babád popsijára is, ha marad belőle :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!