Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Volt már másnak is ilyen?...

Volt már másnak is ilyen? Lett a babának tőle baja?

Figyelt kérdés

Soha nem volt még eddig ekcémám.Nagyon viszket a bőröm és állandó égő érzést érzek. Főleg a hónalj alatt és a mellem alatt nagyon csúnya. Voltam a bőrgyógyásznál vele, de nem akar javulni, sőt szerintem rosszabb lett.

Már a testemen is megjelentek egy-két helyen apró pöttyök.(térdhajlat, boka környéke)

Kaptam krémet, de szerintem semmit nem ér.Olvastam az ekcémáról, hogy nagyon makacs, nehezen gyógyítható.

Attól félek, a babának esetleg lehet tőle baja.Járt más más is így?

2012. jan. 1. 10:34
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia, nekem sajnos évek óta van a lábszáron. Első terhesség alatt voltam vele bőrgyógyásznál, adott krémet de semmit nem használt. A babának semmi baja nem lett, egészséges kislány, most 1,5 éves. Szülés után nagy adag szteroidot kaptam infúzióban egy másik betegségre, ettől elmúlt az ekcéma. Majd amikor kiürült a szervezetemből a szteroid, akkor visszatért az ekcéma... Most újra babát várok, 18 hetes vagyok, a babának nincs baja, de én kínlódok az ekcémával továbbra is.

Nincs rá igazán jó gyógymód. Terhességed után adhatnak szteroid alapú krémet, ezt terhesség alatt nem szabad, attól van akinek elmúlik, de nem ez a jellemző sajnos.

2012. jan. 1. 11:32
 2/5 A kérdező kommentje:
És mit használsz,hogy ne viszkessen? Hullámokban jön, olyankor véresre tudnám vakarni.
2012. jan. 1. 12:00
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem is ekcemas a kezem. Terhesseg elott borgyogyasz irt fel kremet, azzal kenegettem. Ha mar durvan pottyos vagy, tehat elvakartad, akkor tobb ideig kell kenni mire hat, de hatasos. Nekem a patikaban kevertek ki, a nevet sajnos nem tudom, nincs rajta. Miota terhes vagyok, nem hasznaltam, es azelott is ritkan, mert amikor kezdett elojonni, mar akkor bekentem es nem jott elo vegul. Most a hideg miatt jobban elojon, es olivaolajjal kenem, es ugy latom hatasos. Probald meg, hatha neked is bevalik. Van egy masik krem, abbol tettem ra az olivaolaj elott, mert akkorra mar egy helyen veresre vakartam, de csak picit hasznaltam, viszont helyre hozta, azota olajozok minden nep (este). A krem neve: elosalic
2012. jan. 1. 13:16
 4/5 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Gyógyszertárban lehet kapni: Exxema Repair, kis tubus, 2000 Ft körüli, de a viszketés elmúlik tőle. Esténként szoktam bekenni.

Illetve ha már kivakartam (előfordul...) akkor Neogranormon. De ez utóbbit csak nagyon vékonyan szabad, egy filmréteget képez a bőrön, ez is hatásos. Sőt, ez a krém jó lesz a babád popsijára is, ha marad belőle :)

2012. jan. 1. 13:46
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem a csípőcsontomnál van oldalt, ahol a nadrág és a bugyi hozzáér, ráadásul már megjelent mindkét belső alkaromon, holnap akarok vele dokihoz menni, mert szét vakarom nagyon viszket és terjed is!Cinkrázóval kenem eddig, mert a gyógyszertári krém amit szabad kenni nekem nem ért semmit!Alkcema kenőcsöt amit korábban kentem a hónaljamra, azt nem merem nagy felületen amíg doki nem látta!Nekem azóta jött ki amióta aloe veras babaolajjal kentem magam, lehet attól?
2012. jan. 1. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!