Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Házújításban is vagyunk, és...

Házújításban is vagyunk, és be is kellene a babának vásárolni, de kb 300ba lenne, másnak hogy megy 100 bol kijönni? Hogy lehet?

Figyelt kérdés

mert már csak azt számlom hogy kis ágy 25 ezer,

baldehin 8500

matrac 8000

légzésfigyelő 15.000ft

20.000 autóülés +hordozó

cumik, cumisüveg tisztitó, hőmérő,párásító,takarók lepedők,előkék,termosz,hajkefe,kiskádm ruhák,pelenka, fürdetők samponok, hintőpor,hajkefe,popsitörlő ezek kb 60 at viszeik

Mert első hétben nem akarok azzal idegeskedn hogy elfogyott, hanem mindenből 2 őr veszek a saponok meg fürdetők meg popsikrém.

magzat szivhang hallgató 10.000ft

ételmelegítő 5.000ft

mellszivó15.000ft

melltartóm 6.000ft

kiskád 8.000ft

még babakocsi ami 60.000ft

ez:200.000ft

hogy csináljátok hogy olcsóbban jöttök ki?

2009. nov. 23. 13:37
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Ne vegyél meg mindent csak ami fontos.Szerintem van kiskád sokkal olcsóbban is mint 8000ft,a szivhang hallgató nélkül is el lehet lenni,légzésfigyelőt lehet bérelni is pl.Mikorra várod a babát?Ha van időd még akkor apránként is megveheted majd.
2009. nov. 23. 13:42
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Úgy lehet sprórolni, hogy ha nem mindenből veszel újat, hanem használtat de újszerű állapotút.

Babaszoba, teszvesz, vatera stb.

Sok sikert!!

2009. nov. 23. 13:43
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
kád 1200 újonnan, nem kell hiper-szuper.szívhang hallgató helyett vehetsz olyan légzésfigyelőt ami bébiőr is egyben( újonnan a miénk 26000volt, de én pl továbbadom a rokonságba baráti körbe.)a babakocsit használtan vettem a gyerekhordozóval, autósüléssel (kifogástalan állapotban!) 35000-ért. a melltartóim (3 db)darabja 1200ft volt. a kiságy használtan kókusz matraccal 10000. miért kellene erre a pár évre mindenből új?
2009. nov. 23. 13:51
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Kiságyat kapsz ennél olcsóbban is (én láttam már nagyon szépet, jó minőségűt 10 ezerért is. A baldahin nagyon mutatós, de nem szükséges, enélkül is ellesz a babád. Hordozót esetleg vehetsz használtan, töredék áron, nagyon megkímélt állapotút. A légzésfigyelő egy olyan dolog, ami nem mindenkinek van, de ha Te szeretnél, akkor kölcsönözni is tudsz. Előke még nem kell egy újszülöttnek, elég akkor venni, amikor már szilárd ételt is kap (jó esetben 6 hónaposan). Hajkefe: nem is biztos, hogy kelleni fog... A tisztálkodószereket a gyerekorvos fogja kiírni, az első hónapokban a legjobb, ha a gyógyszertári dolgokat használod (ezek olcsók és biztosan nem allergizálnak, nem szárítják ki a baba bőrét). A magzati szívhanghallgató - szerintem bár érdekes és biztosan jó hallani a pici szívdobogását - teljesen fölösleges, kihagyható dolog. Ételmelegítőre én biztosan nem költenék, megfelel egy kis lábas is, amibe vizet teszel, ebbe állítod a bébiételes üveget... Ja és csak jóval később kell csak, ne egy újszülöttnek. Mellszívót is vehetsz szinte újonnan, úgyis sterilizálni kell a használat előtt (lehet, hogy nem is lesz rá szükség, akkor meg fölösleges pénzkidobás). Kiskádat is vehetsz akár ezer ft-ért, újat, igaz csak mezeit, nem csilivilit ( a babának ez is ugyanolyan jó lesz és kb. csak fél évet fogod használni). A babakocsin is rengeteget spórolhatsz, ha használtan veszel, megkímélt állapotút (én szinte újat vettem 20 ezerért, a sport rész még ki se volt bontva!). Tehát, ha nem veszel meg mindent, amit a boltban rád akarnak sózni (mert mennyire fontos) és körülnézel a boltokban és a hirdetési oldalakon, bizony nagyon sokat tudsz spórolni, megvehetsz sok mindent töredék áron.. Csak keresgélni kell.
2009. nov. 23. 13:51
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Hát így nagyon sok! De nézz használtat mindenből! Pl: Mi mindenből újjat vettünk és, ha már nem lessz szükségem a kiskádtól kezdve a badyk, ruhák, mellszívó, mérleg stb, akkor én egyben fogom eladni. Természetesen minden nagyon szép újszerű állapotban van és vigyázok is mindenre. Ezt csak azért írom le, mert sok kismama ugyan ezt csinálja, továbbadja. Érdemes lenne utánajárnod, megspórolnál egy csomó rohangálást és negyed annyiba kerűlne. Még én sem tudom hól fogom hírdetni, úgyhogy ebben talán másnak több gyakorlata van hól is lehetne így vásárólni.Ez engem is érdekelne.
2009. nov. 23. 13:52
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Előttem már mindent leírtak. :o)

Talán csak annyi, hogy ruha ügyben főleg, de mással kapcsolatban is érdemes körbekérdezni rokont (távolit talán), barátokat is merősöket és szomszédokat is, ahol tudod, hogy van nagyobbacska gyerek, mert sokan örülnek neki, ha "megszabadulhatnak" néhány dologtól, és szívesen odaadják, én is így kaptam sok mindent...

2009. nov. 23. 14:02
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is felesleges drága, új cuccokat venni. Mi egyedül kombi kiságyból vettünk újat (40000 volt), mer vaterán 35000-ért láttunk ugyanolyanokat. Kiskád 2000, hajkefe helyett jó a puhaszőrű körömkefe (a kórházban is azt használják), a tisztálkodószereket, popsikrémet... felírja a doki, és az elején csak ezt érdemes használni (van aki később is azokat használja, igaz nem márkás, de olcsó és nem allergizál).Ételmelegítő még felesleges, mellszívót használtan vettem 1500-ért (alig használták, kifőztem, lehet hogy nem is kell majd), melltartó (szoptatós) kínaiban, pamut! 6-700 ft,babakocsit hordozóval, mózessel, autósüléssel kombináltat (Graco Quattro de lux) nagyon jó állapotban 42000 (kimostuk a huzatát, nagyon szép lett), a baldachin ágyneművel együtt volt 10000 (de az elején még nem biztos, hogy kell ágynemű, mert beletekeredik)... Ruhát egy darabot sem vettem újat, báláztam gyönyörűeket, meg annyit kaptam, hogy lassan nem tudom hova rakni, és még kapni is fogunk (igaz, nagyon sok kell belőle, de nem is tudod, hogy milyen méretűből mennyi kell, mennyi ideig, ezért semmiképpen nem érdemes újakat venni). Vaterán, teszveszen vannak olyan csomagok, amelyek tartalmaznak különböző méretű ruhacsomagokat... az is nagyon jó ötlet. Pelenkát meg pelenkadiszkontban nézz (pl. Szegeden a Tesco-ban 8 db teksztilpelus 3000 körül van, diszkontban darabja csak 210 ft. A pelenkák ugyanilyen különbséggel)Most csak ennyi jutott eszembe. 32 hetes kismami
2009. nov. 23. 14:10
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Egy csomó "felesleges" dolog van a listádon!

Kezdjük a kisággyal, amit 10-12ezerért lehet venni, jó minőségű, tömör fából. Baldachin-légzésfigyelő-magzati szívhallgató-párásító-előkék-termosz-ételmelegítő-melltartó 6000ért-biztos hogy ezekre mind-mind szükségetek van?! Mi ezek közül egyiket sem használtuk, pedig megtehetnénk hogy megvesszük, de teljesen feleslegesek voltak számunkra.

Ami a gyermeknek kell szerintem: kiságy-jó matrac, autósülés-hordozó,cumik, ágynemű, kis kád, ruhák, gyógyszertári kenőcs és fürdető, lázmérő, pelenka, babakocsi. Ez kijön 100ezerből hidd el! Ezekből egyedül a babakocsi húzós, ha azt tudtok kölcsönkérni v használtan venni, akkor tényleg nem olyan "nagy beruházás" a babaproject:) Kicsit ésszerűsíts!

40 hetes + 2 éves

2009. nov. 23. 14:19
 9/18 anonim ***** válasza:

Az ételmelegítő, szívhanghallgató felesleges dolog valóban.

Én a csilli-villi állványos kádunkat 1 hét után a padlásra vitettem, egy kalap sz..t se ért, már bocsánat! Hagyományost használtunk fél évig, aztán kinőtte, nagykádban fürdik már.

A baldachint, rácsvédőt leszedte, utóbbit már 4 hónaposan bontogatta, haszontalan dolog, elraktam.

Kiságyat szinte újonnan 8-ért vettem, bele a matracot (újat) 4000-ért. Igaz szivacs, de hidegnek találtam az első telünkön, így azóta pléd van rajta. Ergo a kókusznak sem lenne értelme, ha pléd lenne rajta. Bár én nem is akartam kókuszt.

Mellszívót vegyél egy pumpásat 2000-ért, mert nem is biztos, hogy kell majd. Ha mégis, az anyaságiból futja majd rá.

Párásítónk nincs.

Babakocsi attól függ, milyet akarsz. Újat lehet kapni már 40-ért.

Én használtat vettem, és milyen jól tettem! Fél év után kiderült, hogy mások az igényeink, vehettem egy másikat!

Azt javaslom, nézd a kocsi súlyát, szélességét, mozgathatóságát! A miénk 12 kg volt, egy 8 kilós gyerekkel már kellemetlen volt vásárolni. 20 kg + a vásárolt cucc.

Mózest se igen érdemes venni, pár hónap, és kinövitek.

Hordozó, ha 0-13 kg közötti, legalább 1,5 évig nem kell autósülést venned.

Előke ráér még.

Popsitörlő akcióban 1700 ft/4 cs., ez 1 hónapra elég.

A többi kencét meg felírja a doki.

Ha boltit akarsz:

A 250 grammos Sudocrem 5 hónapig elég, 3200 Ft.

Fürdető 700 Ft, min. 2 hónap.

Sampon 600 Ft, kb. 4 hónap.

Pelenkát akciósan érdemes venni.

Hintőport 13 hónap alatt egyszer sem használtunk.

Sok dolgot használtan érdemes megvenni.

A légzésfigyelőn nem spóroltam talán egyedül.

2009. nov. 23. 14:27
 10/18 anonim ***** válasza:

Nem érdemes mindent megvenni újonnan, ahogy már előttem is sokan leírták. Egy kisbaba nem teszi tönkre a dolgait, érdemes körülnézni a használt dolgok között, pl vatera, teszvesz, babaapro, de mi rengeteg dolgot szedtünk össze babaruhabörzéken is, babakocsitól kezdve a járóka, kiságy, szinte minden megtaláható a börzéken, álltalában jók, sok jó minőségű van, bár tény,hogy körül kell nézni, mert van olyan is, amit már nem érdemes megvenni. Kiskádból is jó a használt, csak ki kell alaposan mosni, fertőtleníteni, kiságyból szintén jó a használt.

Érdemes körbenézni tényleg a rokonságba, ismerősi körben is, ki mit tudna adni, nekem pl a kiságyam van párom munkatársáéktól, ők nem terveznek több gyereket, így kölcsönadta nekünk, mikor kiderült, hogy baba lesz, mert náluk a rokonságba majd csak jópár év múlva lehet rá szükség, addig meg miért ne adta volna kölcsön? Így egy fillérbe sem került, csak majd vissza kell adni, ha nekünk már nem kell. Azaz lehet ingyen is összeszedni sokmindnet rokonoktól, barátoktól.

Na meg nem kell mindent megvenni, amiról hallasz. Két gyerekem van, 6 éves és 2 éves, de egyiknél sem használtam légzésfigyelőt, és a bébiőrt is csak megvettük az első gyereknél, aztán alig kapcsoltam be, mert nem kellett. Etetőszék, előke, ételmelegítő nem kell majd csak amikor már szilárd táplálékot kap, és nekem s amásodik gyerekkel cumisüvegem se igazán volt, csak 2-3 darab, amiben a lefejt tejet elvitték tőlem, a lányom azt sem tudja mi is az. Egy rendesen szopizós gyereknek nincs is rá szüksége. Inni meg hamar megtanulnak a gyerekek pohárból is, ha már ittatni kell őket, de ez is csak fél éves kor körül várható. Ha meg mégis kell valami ilyesmi, a cumisüveg is filléres dolgo, ételmelegítő felesleges, vagy egy kicsi edényben melegíted meg, a kaját (szilárd étel), vagy a mikróba teszed be egy pohárban, én azt csináltam. Ha meg tápszerezni kell, ahoz úgyis meg kell venni a cumisüveget, és ahoz leht, hogy érdemes a cumisüvegmelegítő is, de érdemesebb és határozottan jobb szoptatni, ahoz meg nem kell egyéb felszerelés, esetleg a szoptatós melltartó, de nekem abból is összesen 2 volt.

Gondold át mi az ami tényleg kell, és mi az ami ráér még bőven később is.

Tapasztaltabb anyukákat érdemes még megkérdezni, kinek mire volt szüksége, mire nem,mert nem vagyunk egyformák.

Ja igen, a babakocsit is érdemesebb használtat, de jó állapotút venni, ahogy a kocsiba való gyerekülést is lehet már olcsón jót kapni, mert egy egy gyerek nem teszi tönkre.

2009. nov. 23. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!