Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Házújításban is vagyunk, és...

Házújításban is vagyunk, és be is kellene a babának vásárolni, de kb 300ba lenne, másnak hogy megy 100 bol kijönni? Hogy lehet?

Figyelt kérdés

mert már csak azt számlom hogy kis ágy 25 ezer,

baldehin 8500

matrac 8000

légzésfigyelő 15.000ft

20.000 autóülés +hordozó

cumik, cumisüveg tisztitó, hőmérő,párásító,takarók lepedők,előkék,termosz,hajkefe,kiskádm ruhák,pelenka, fürdetők samponok, hintőpor,hajkefe,popsitörlő ezek kb 60 at viszeik

Mert első hétben nem akarok azzal idegeskedn hogy elfogyott, hanem mindenből 2 őr veszek a saponok meg fürdetők meg popsikrém.

magzat szivhang hallgató 10.000ft

ételmelegítő 5.000ft

mellszivó15.000ft

melltartóm 6.000ft

kiskád 8.000ft

még babakocsi ami 60.000ft

ez:200.000ft

hogy csináljátok hogy olcsóbban jöttök ki?

2009. nov. 23. 13:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
90%

Na, figyi, nekünk kettőnk keresete 700.000 Ft, ennek ellenére én az alábbiakat tettem, józan ész miatt, nem anyagiak miatt:

Kiságyra a férjem nem volt hajlandó 10.000 Ft-nál többet kiadni, mivel 2 évig használja a gyerek (nálunk csak 1,5 évig, mivel van bölcsőnk, apa csinálta). Ezért neten megkereste, hol a legolcsóbb és elment, megvette a legsimább ágyat.

Baldachin felesleges teljesen, 3 gyerekem van, sose volt baldachin, én nevetséges puccnak tartom...

Kókuszmatracot vettünk, Auchan, kb. 5.000.

Légzésfigyelőt használatan vettem a neten (vatera), tök felesleges az új, ezt nem lehet "elhasználni".

Autóülés (hordozót) a neten vettem használtan, 4-5.000 Ft, szintén elhasználhatatlan. A huzat legyen jó állapotban, az meg mosható, ennyi.

Cumi, cumisüveg, tisztító, termosz, előke egyenlőre felesleges, hiszen azt se tudod, hogy lesz majd a kaja. A kicsik 10 hónaposak, szopnak, nem kellett cumisüveg még, az egyik nem cumizik, akkor azt feleslegesen veszed meg, ha a tiéd se cumizik majd. Termoszt sose használtam, pedig sokat megyünk, nagyáruházakban van mikro mindenhol és etetési lehetőség, én azt használom.

Fürdető, sampon egyenlőre felesleges. Kezdő csomagban lesz termékminta, azt használd el, cumi is van benne egyébként, vészesetre, ha kellene.

Fürdetőt, popsikrémet gyógyszertárit ír neked a gyerekorvos, párszáz Ft, nagyon sokáig elég, nem kell kettő.

Szívhang hallgató??? Étel melegítő??? Mondom, sok pénzem van, eszembe se jutott ilyet venni... Neked minek???

Melltartó mit takar? Sima melltartót használok, felhúzom szoptatáskor, otthon leveszem.

Kiskád kell, simát vegyél.

Babakocsi szintén használtan, én 10.000-ért vettem.

Hőmérő párszáz Ft.

2009. nov. 23. 14:58
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Sok mindenben bőven elég a használt cucc, mint azt már sokan leírták előttem. Auchanban most szoptatós melltartót 450ft-ért lehet venni, igaz csak fehér színben.Ikeaban a gyerekkád 1290FT, 120x60 rácsoságy SNIGLAR 7990Ft, bele való VYSSA SLAPPNA matrac 2.990 Ft (szivacs). Érdemes elézni még a Bippa KFT.-be, és a Mária nagykerbe. www.bebibolt.hu

www.vatera.hu és www.teszvesz.hu minden megvehető használtan.

2009. nov. 23. 16:02
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Sok vélemény van már előttem, így nehéz újdonságot írni. Én az arany középút híve vagyok. Ami fontos számunkra, abból újat veszünk, ami kevésbé fontos, vagy kifejetetten "fogyóeszköz", abból jó a használt is.

A magzatszív hallgató biztos nagyon okos találmány, de pénzpazarlásnak tartom én is. A többi holmi nem biztos, hogy felesleg, de valóban megszerezheted használtan, vagy olcsóbban, pl. mellszívót nem csak 15.000 Ft-ért lehet venni, és a melltartó sem mindenütt 8.000 Ft, ha már mindenáron szoptatóst akarsz. Csinálj egy listát, nézd meg, hogy melyiket hol mennyiért lehet kapni, mérlegeld, hogy mi az amit hosszabb ideig, évekig használhattok, és utána el fogod tudni dönteni, hogy melyiket vedd meg.

Megjegyzem mi sem állunk éppen rosszul anyagilag, és sok mindenben újat veszünk, de még így is bőven a 200.000 Ft-ban benne vagyunk, legalább is a listaár:-)

Remélem tudom is tartani a listát, mert valljuk meg őszintén, elég könnyű elcsábulni egy-egy bababoltban:-)

(28 hetes mami)

2009. nov. 23. 16:16
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

En a kisagyat, matracot, pelenkazo asztalt, baldachint, lepedoket, takarokat, parnakat, kadat IKEA-ban vettem. Abszolut nem draga es uj. En egy picit kenyes vagyok a hasznalt dolgokra, kiveve a kisruhakat.

Szivhang hallgato szerintem felesleges, doki mindig megnezi, kivancsi lennek hany anyanak van otthon. Babakocsit is vehetsz kb 30 ezerert ujonnan, a mienk nagyon jo, megvagyok vele elegedve. Etelmelegito is haszontalan, van mar mikro vagy gaz/villanytuzhely.

Nem oktatni akarlak, de azert felsoroltal par dolgot, amik feleslegesek.

Boldog babavarast!

2009. nov. 23. 17:04
 15/18 anonim ***** válasza:

kis ágy 7.990 (IKEA, 120x60 centis)

baldehin felesleges

matrac 5.000 (IKEA) de van 2.990 ért is

légzésfigyelő 15.000ft

autóülés +hordozó 9.900 babaoutletben

magzat szivhang hallgató felesleges. Én is hisztiztem érte, de mondta a férjem és igaza is van, ha bármi van, akkor már úgyse tudunk segíteni, nameg előfordulhat, hogy nem találjuk meg, akkor csak idegeskedünk feleslegesen.

ételmelegítő minek?

mellszivó15.000ft

melltartóm 6.000ft

kiskád 1.800 az IKEA-ban, nem kell Brendonban megvenni :)

még babakocsi ami 60.000ft Igen, ez sok.

Az egyéb dolgokra pedig igen, elmegy 50-60 ezer Ft, bár nekünk szerencsénk van, hogy kapunk majdnem mindent.

A babának mindegy hány Ft-os ágyban alszik és miben fürdetitek, ahogyan az is, hogy hogy melegíted a kajáját.

2009. nov. 23. 17:27
 16/18 anonim ***** válasza:

Ezek is olyan dolgok, hogy nekem például a szívhanghallgató 10000-ért sokkal többet ért, mint hogy vegyek 15 ezerért mellszívót (ezt 1500-ért vettem használtan)vagy 6000-ért melltartót vegyek (kínaiban 600 ft, és tök jó)mint ahogy az utolsó írta.

Én szerettem hallgatni a babát és Apukája is. Mindig megtaláltuk., és megnyugtatott. De ez megint olyan dolog, hogy kinek mi a fontos.

2009. nov. 23. 20:02
 17/18 A kérdező kommentje:

13:52

ha még olvasod érdekelne ha van eladó baba dolgod.

2009. nov. 23. 20:33
 18/18 anonim ***** válasza:
13.52-es vagyok. Mindenem meg van a babáról és ami a babához kellett, kivéve a légzésfigyelő, azt nem használtam. Még nem foglalkoztam az eladással. Nekem kisfiam van.
2009. nov. 23. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!