Mikortól kell védekezni szülés után? És hogyan?
Használhatsz spirált, vagy van 2 fogamzásgátló amit lehet szedni szoptatás alatt (azalia, cerazet-valahogy így kell írni).
Védekezni meg már az első együtlét alatt is kell. Hiába mondják, hogy mondjuk a szoptatás miatt védve vagy, nem egy nő esett már így teherbe.
hát akkortól amikortól szexeltek...
van gyógyszer, hüvelygyűrű, hüvelytabletta, injekció, spirál....
És ezektől nem lesz semmi baja a babának?
Mi a helyzet a Yazminelle-lel, annak is nagyon alacsony a hormontartalma? Merthogy én azt szedtem.
A 6.héttől.Olyankor úgyis vissza kell menni a dokihoz.Nekem a spirált mondta nagyon a dokim annak idején,de mivel akartunk még egy babát,ezért ceresitet szedtem és utána fogamzásgátlót,majd óvatosak voltunk.Ha a spirál mellett döntesz,akkor azt a 6. hétre már beszéld le a dokival,mert azt hiszem akkor rakja föl.Az nem baj,ha még éppen vérzel,mert akkor meg van vastagodva a méhszájad talán és ezért jobb a fölhelyezés. "Az intrauterin eszközt a szülés után 6-7-héttel már fel szabad helyezni, császármetszés után a várakozási idő hosszabb lehet. A felhelyezést meg kell előznie a nőgyógyászati rákszűrésnek és csak negatív eredmény birtokában szabad felhelyezni. A hormontartalmú eszköz számos előnnyel rendelkezik a hagyományosakkal szemben, az ára viszont többszöröse. Akkor érdemes kérni, ha legalább 5 évig nem szeretne ismételt terhességet.
A pontos részleteket beszélje meg kezelőorvosával."Ezt találtam
spirál esetében azért írta valaki az 5 évet, mert a spirált kb. 5 évre szavatos, aztán cserélni kell. Ha mégis előbb akartok babát, akkor nyilván leveszik előbb, meg kell egy kis regenerációs időszak is, de ha ebben gondolkozol, akkor beszéld meg a dokiddal
előttem szólók már írták, hogy van 2 fajta fogigátló, ami szoptatás mellett is mehet, a többitől sajna szépen elapad a tej
a szülés utáni 6 hetes kontrollig nem ajánlatos a szex (úgyis vérzel egy ideig, és a méhed is fokozatosan húzódik vissza) - piszok nehéz kivárni ;)
6 hetes kontrollon a dokid biztos, hogy tájékoztatni fog a fogamzásgátlás lehetőségeiről
Oké, köszi szépen mindenkinek!!! :)
Sok Boldog Babát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!