Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem végzik normálisan...

Miért nem végzik normálisan az orvosok a dolgukat?

Figyelt kérdés
Ma voltam a nőgyógyászaton a Kenézyben , 6 hkm vagyok. Bementem az ambulanciára, ott megvizsgált az orvos, de alig hallgatott végig, hogy elmondjak mindent, folyton közbe vágott, elkoszont. Felküldtek uh-ra. Hazaértem és ugye nem volt időm ott végigolvasni a papírokat, most olvasom hogy még az uh után vissza kellett volna menni le az ambulanciára , ahol persze elkoszontek, és senki nem mondta hogy vissza kell mennem oda. Első babát várom, nem tudtam mit hogyan kell csinálni, miért nem tudják normálisan elmagyarázni? :S
2011. dec. 30. 13:23
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Én ilyesmiért váltottam dokit a 3. hónapban. Nem mind ilyenek, hidd el.

DE: tegnap miután valami derékbajom van amitől nem nagyon tudok járni, a háziorvosom elküldött ortopédiára, ahol egy másfél perces vizsgálat során megállapították, hogy idegsebészeti gondom van, nem ortopédiai. A beutalómon kihúzták az ortopédiát és ráírták az idegsebészetet.

Elmentem. Miután egy órát álldogálltam az ajtó előtt, be mertem kopogni. Az asszisztensnő leordította a fejem, hogy mégis mit képzelek, majd jön ő és kérdez. Kb félóra múlva megjelent, és kijelentette, hogy nem jó a beutalóm, mert eredetileg nem az idegsebészetre küldtek, meg különben is, hozzájuk programálás kell. Jövő héten felhívom a kórházigazgatót, csak jöjjön vissza az a kollegám, aki ismeri a számát...

2011. dec. 30. 13:35
 2/17 anonim ***** válasza:
25%

6 hetesen mit vártál mit fognak csinálni az ambulancián. gondolom még szívhang sincsen láttak egy petezsákot szuper.

az ünnepek után menj el rendes rendelésre (sztk, magánorvos vagy ahova lehetöséged van) és ott van erre lehetöség. ambulancia arra való ha vérzel vagy más bajod van akkor ott megnéznek, ha van lehetöség várnak míg rendes rendelés lesz, ha nem akkor ott kezelnek. ennyi. ambulancia nem rendelési idö oda akor menj ha bajod van.

2011. dec. 30. 13:38
 3/17 anonim ***** válasza:
Én ezért választottam inkább végül magándokit. Az sztk nálunk katasztrófa, szinte elzavarnak mikor ott vagyok, és ha nem kérdezek (persze néha azt sem tudom mit kellene kérdezni), akkor nem mondanak semmit.
2011. dec. 30. 13:38
 4/17 A kérdező kommentje:
Nem értem ezeket az embereket hogy miert dolgoznak ilyen helyen, ha nem szeretik az embereket segíteni... Párom mondta hogy keressünk inkább magánorvost .
2011. dec. 30. 13:41
 5/17 A kérdező kommentje:
itt a rendes nőgyógyászati szakrendelés neve ambulancia...
2011. dec. 30. 13:43
 6/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Engedd meg, hogy megvédjem az orvostársadalmat: szeretnek segíteni az embereken. Van persze olyan, akire a kutyámat sem bíznám, de a többség nem ilyen, és a segíteni vágyás hajtja. A férjem orvos, náluk is van olyan, aki nekem személy szerint nem szimpatikus, másnak igen, mindenki máshogy tájékoztat, más a munkastílusa, a gyakorlata. Emellett fáradtak, túl vannak hajszolva, és pénzt nem nagyon kapnak. Nehéz, de csinálják, és nem mindig jut eszükbe mindent elmondani. Bajod ebből biztosan nem lesz, ne aggódj, légy megértő velük kicsit!

Viszont írok egy privátot, van neked valami jó infóm. :)

21 hkm

2011. dec. 30. 13:51
 7/17 anonim ***** válasza:

Kedves 2.,

Db-ben mind a Kenézyben, mind a Klinikán a terhesambulancia végzi a terhesgondozást, a 0. ultrahangtól az NST-kig.

2011. dec. 30. 13:56
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Második!

Teljesen mindegy, hova megy az mber, ambulanciára vagy sima rendelésre, azért elvárja, h vegyék emberszámba. A kérdezőnek még annyit sem mondtak el, h vissza kell menjen oda, ahol először volt. Jogos a felháborodása. Sajnos otthon az ember ha sztk ba jár, ez van. Nem veszik emberszámba. Néha senki nincs a rndelésen, de bent vihognak, kávéznak az asszisztensnők, aztán ha be mersz kopogni, leordítják a fejdet. Volt részem nkem is ilyenben. Szereencsére most ezzel a terheséggel külföldön élek. Nem választottam a magán ellátást, nem bírná a pénztárcám. Ahova járok az otthoni sztk nak felel meg. Annyira jófejek, kedvesek, barátságosak, h elmondani nem lehet. Soha sehol egy fillért nem kell fizessek. Este, éjszaka is voltunk bent, ügyeleten, kb 2 perccel érkezésünk után azonnal ott terem egy szülésznő mellettünk ( aki éppen előtte vihogott és kávézott a kollégákkal, de nem esett nehezér azonnal kijönni), aki még a mosdóba is elkísér. Nem lehet összehasonlítani az otthoni ellátással. Persze mondhatjátok, h itt meg vannak fizetve. Igen, de az otthoni orvos, szülésznő, asszisztnesnő amikor ezt a szakmát választotta, nagyon jól tudta, h mekkora fizetése lesz.

Kedves Kérdező! Ha teheted, menj magándokihoz! Terhesen amúgy is érzekenyebb az ember, és sajnos amit leírtál, általános dolog otthon.

2011. dec. 30. 14:11
 9/17 anonim ***** válasza:

Attól függ melyik orvos volt...

Én is ma voltam a Kenézybe az ambulancián, igaz én 32 hetes vagyok, de nekem most is elmondta, hogy uh, utána mindenképpen látni akarja a papiromat, keressem meg vele, és utána menjek haza...

Elmondtam, mi a panaszom, és még időpontot is rendezett nekem hétfőre belgyógyászatra, míg uh-ra vártam.

Úgyhogy nem minden doki olyan, mint amit leírtál...

Nem tudod véletlenül a nevét annak akinél voltál? lehet tudok pár infot róla?

mi áll amúgy a leleteden ha megkérdezhetem?

2011. dec. 30. 14:29
 10/17 anonim ***** válasza:
Az egész egészségügy ugy sz@r ahogy van. Ha nem mész magán dokihoz semmire nem jutsz. Mi a férjemmel járjuk a korházat napok óta és senki nem tudja mi a baja. Mindenhol felírnak neki gyógyszert egyik 8 másik 5 ezer forintos. Ha mind megenné még több baja lenne. Maszek orvos lesz a vége megint. 29 hetes kismami.
2011. dec. 30. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!