A szívhang hallható már a terhesség elején is? Vagy csak látszik?
Figyelt kérdés
A barátnőm anyukája védőnő, és ő azt mondta hogy 6-8 hetes terhességnél amikor megállapítják a terhességet, csak a monitoron látni a pulzálást és nincs hang. Az csak 22. hét után van.. De én láttam videókat és mindenkitől azt olvasom hogy szívhangot HALLOTT. Most akkor azt lehet hallani, vagy csak látni? 7 hetes vagyok. :)2011. dec. 29. 11:54
1/6 anonim válasza:
Hogyne lehetne hallani. Nem is értem,hogy védőnő ilyet hogy mondhat!
2/6 anonim válasza:
Én 9 hetesen voltam először dokinál,hüvelyi UH-gal vizsgált és amikor "rákeresett" és felhangosította a készüléket, akkor hallottuk is.
3/6 anonim válasza:
6-8 hetesen már hallható a szívhang, én is hallottam! Sőt láthatod a kis szívét is, mert az megfestik úgy mondván!
4/6 anonim válasza:
a védőnő "csak" egy kis tölcsérrel nézi-hallgatja,és azt valóban késöbb lehet hallani,hisz 8 hetes terhesség még pici hogy igy hallja,más az ha a gépen mesterségesen felnagyitják a hangot.
5/6 anonim válasza:
én 7 v 8 hetesen voltam először vizsgálaton.. akkor már ott volt a kis bébim és határozottan HALLOTTAM a szívdobogását, mivel kihangosította a doki.
Ez csak azért maradt meg ennyire, mert még el is sírtam magam örömömben...semmihez sem hasonlítható érzés volt.. :)
6/6 anonim válasza:
Nagy tévedésben vagytok ...
Igen, lehet hallani, de nem a baba szívhangját, hanem a baba szívműködése alapján a gép által generált hangot!
Szép is lenne, gondoljatok már bele, hogy a mi szívdobogásunk is alig hallható fonendoszkóppal is, akkor egy pár mm - es, centis magzat szívműködése hogy lenne hallható magzatvizen, méhizomzaton, zsíron, stb-n keresztül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!