Most akkor hogyan számoljuk a hónapokat?
A terhesség negyven hét, ami 9 hónap, nem pedig 10, mivel egy naptári hónap 4 és fél hétből áll, nem pedig pontosan 4 hétből! Ez a 40 hét egy orvosi számolás, de a naptári hónapok nem így működnek.
Számolhatsz a mensitől is, simán hónapokban, tehát ha pl. július 9-én volt utoljára mensid, akkor most decemberben 5 és fél hónapos terhes vagy.
Szia!
Én így tudom:
1.-4. hétig = 1. hónap
5.-8. hétig = 2. hónap
9.-13. hétig = 3. hónap
14.-17. hétig = 4. hónap
18.-21. hétig = 5. hónap
22.-26. hétig = 6. hónap
27.-30. hétig = 7. hónap
31.-35. hétig = 8. hónap
36.-40. hétig = 9. hónap
Tehát te most ha 22 hetes vagy akkor a 6. hónapban vagy. Én is a 22. hetet töltöm. Remélem segítettem.
Én azért nem számolok úgy ahogy az utolsó leírta, mert én túlhordtam, de nem mondtam, hogy 9 és fél hónapos terhes vagyok, és azt sem, hogy 10. hónapban vagyok, mert ilyen meg nincs, elég hülyén hangzott volna.
Meg ugye vannak a "lebegő" hetek, pl. 1-4-ig aztán 5-6-ig van írva a hét, na és ha 4,5 hetes vagyok, akkor épp hová tartozom? Bocs nem kötekedés, csak ez sem pontos.
Ezek a hét szerinti számolgatások olyan pontatlanok. Számold inkább mensitől vagy fogantatástól naptári hónapokban.
Itt minden ilyen kérdésre választ találsz:
Persze ez sem pontos, amit én írtam. Tudom. Ez csak egy kb támpont, hogy mégis hol tart a terhesség. :) É anno ezt kaptam segítségnek hogy kb tudjam mennyi idős terhes vagyok. Szerintem mindenki másként számolgat. És igazad van kedves utolsó, ha vki túlhordja a babát, az akkor mit mond?
4. válaszoló vagyok
4. válaszoló vagyok
Bocsi utolsó előttinek írtam.
Igen, én sem kötekedni akartam, tudom, hogy ez egy jó támpont, amit írtál, és köszi is, hogy leírtad, csak ugye mindig kever-kavar van a holdhónapok és a naptári hónapok miatt, így sokan így, míg mások úgy számolnak, és szinte sohasem pontos a dolog.
De persze nem is számít, végülis, ha valaki azt mondja nekem, hogy 6 hónapos terhes, akkor nem fogom sarokba szorítani, hogy akkor az hány hét, hány holdhónap és hány naptári hónapot jelent??? :):):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!