A szülés hosszát honnan számoljuk?
sziasztok! Hol kezdődik a szülés, az első fájásnál, magzatvíz elfojásnál, stb? Szokták írni az anyukák, hogy 4 óra alatt megvolt a babó, vagy 20 órát vajúdott. nekem nem egyértelmű, hogy ezt hogy is kell számolni.
Előre is köszönöm a segítséget!!!
én az első fájástól számolom, nekem nem folyt el a vizem, a szülőágyon repesztettek
szóval nekem az első érezhető fájástól (ami egyből 4 perces volt) számolva 5 óra alatt született meg a fiam
Nekem délután 4kor repedt meg a burok, fájás nem volt, 7kor kaptam oxitocint, 9kor levették a buroksapkát és fél 12kor megvolt a lányom.
Én a burokrepedéstől számolom.
Szia!
Én onnantól számolom az első szülésemet, amikor egy picit elkezdtem vérezni, gyorsan rohantam a kórházba és azt mondták, hogy elkezdett felpuhulni a méhszáj és tágulok:)! Ez egy péntek reggel volt. Aztán vasárnap délután kezdtek jönni csak a fájások és 5 percesekkel mentem a kórházba vissza, nagy nehezen felvettek fél hatkor már a kórházi ágyon szenvedtem!
Éjfélkor elfolyt a magzatvíz és 2 óra 20 perckor a kislányom a kezembe volt:)!!
Én nehezen tágultam, de a szülés nagyon gyors volt!!!
Sok boldogságot a babaváráshoz kíván egy 17 hónapos anyuka aki 16 hetes kismama is.
A magzatviz folyt el eloszor a fiam szuletesenel, ez ejfelkor tortent, de fajasok nem voltak. Azok harom ora korul indultak be, egybol ket percesek voltak, kb hatig tartott a vajudas, majd atcsapott tolofajasba es 3/4 7 elott szuletett meg a fiam.
Eddig en ezt ugy ertelmeztem, hogy a szules (az elso jeltol az utolso mozzanatig, ami a mehlepeny megszulese) het ora volt, viszont maga a vajudas csak harom ora, a tolas egy ora.
En ezt gyorsnak tartottam, illetve a korhazban is gyorsnak mondtak, szepnek (egyebkent teljesen magatol tortent minden, semmilyen kozbeavatkozas nem volt a kitolas elott).
Nekem hajnali 1-kor kezdődtek a fájások. 5 óra körül már 5 percesek voltak, fél 7-kor értünk a kórházba, végül éjfélre lett meg a baba császárral, burokrepesztés és oxitocin után. Én az öt percesektől számolom a szülést, így közel 20 óra volt. Szinte egész nap ctg-re voltam kötve. A szülésznők mindig megdicsérték, hogy milyen szép erős fájásaim vannak, csak tágulni nem akartam.
Szegény babám is megszenvedte a hosszú vajúdást. Belekakilt a vízbe és annak ellenére, hogy császáros volt, el volt deformálódva a kis buksija.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!