Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A szülés hosszát honnan...

A szülés hosszát honnan számoljuk?

Figyelt kérdés

sziasztok! Hol kezdődik a szülés, az első fájásnál, magzatvíz elfojásnál, stb? Szokták írni az anyukák, hogy 4 óra alatt megvolt a babó, vagy 20 órát vajúdott. nekem nem egyértelmű, hogy ezt hogy is kell számolni.

Előre is köszönöm a segítséget!!!

2009. nov. 3. 00:07
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

én az első fájástól számolom, nekem nem folyt el a vizem, a szülőágyon repesztettek

szóval nekem az első érezhető fájástól (ami egyből 4 perces volt) számolva 5 óra alatt született meg a fiam

2009. nov. 3. 00:27
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én az első fájásoktól számoltam.Igaz elfolyt a vizem,de utána kb 2 órán kersztül semmi bajom nem volt.Na de utána!!Az első fájástól számítva kb 2,5 óra volt!Tehát 1 órakor elfolyt a vizem és 5:25 kor megszületett a fiam!
2009. nov. 3. 06:53
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát nekem fél 1 körül kezdett csordogálni a magzatvizem és délután 3 kor született meg a lányom. De csak valamikor 9-10 fele voltak nagyobb fájásaim oxitocinnal.
2009. nov. 3. 08:15
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem délután 4kor repedt meg a burok, fájás nem volt, 7kor kaptam oxitocint, 9kor levették a buroksapkát és fél 12kor megvolt a lányom.

Én a burokrepedéstől számolom.

2009. nov. 3. 08:27
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én onnantól számolom az első szülésemet, amikor egy picit elkezdtem vérezni, gyorsan rohantam a kórházba és azt mondták, hogy elkezdett felpuhulni a méhszáj és tágulok:)! Ez egy péntek reggel volt. Aztán vasárnap délután kezdtek jönni csak a fájások és 5 percesekkel mentem a kórházba vissza, nagy nehezen felvettek fél hatkor már a kórházi ágyon szenvedtem!

Éjfélkor elfolyt a magzatvíz és 2 óra 20 perckor a kislányom a kezembe volt:)!!

Én nehezen tágultam, de a szülés nagyon gyors volt!!!

Sok boldogságot a babaváráshoz kíván egy 17 hónapos anyuka aki 16 hetes kismama is.

2009. nov. 3. 08:33
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A magzatviz folyt el eloszor a fiam szuletesenel, ez ejfelkor tortent, de fajasok nem voltak. Azok harom ora korul indultak be, egybol ket percesek voltak, kb hatig tartott a vajudas, majd atcsapott tolofajasba es 3/4 7 elott szuletett meg a fiam.

Eddig en ezt ugy ertelmeztem, hogy a szules (az elso jeltol az utolso mozzanatig, ami a mehlepeny megszulese) het ora volt, viszont maga a vajudas csak harom ora, a tolas egy ora.

En ezt gyorsnak tartottam, illetve a korhazban is gyorsnak mondtak, szepnek (egyebkent teljesen magatol tortent minden, semmilyen kozbeavatkozas nem volt a kitolas elott).

2009. nov. 3. 08:36
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem hajnali 1-kor kezdődtek a fájások. 5 óra körül már 5 percesek voltak, fél 7-kor értünk a kórházba, végül éjfélre lett meg a baba császárral, burokrepesztés és oxitocin után. Én az öt percesektől számolom a szülést, így közel 20 óra volt. Szinte egész nap ctg-re voltam kötve. A szülésznők mindig megdicsérték, hogy milyen szép erős fájásaim vannak, csak tágulni nem akartam.

Szegény babám is megszenvedte a hosszú vajúdást. Belekakilt a vízbe és annak ellenére, hogy császáros volt, el volt deformálódva a kis buksija.

2009. nov. 3. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!