Miért mondják, hogy ne szedjem az elevitet, mert nagy feje lesz a banának? Vélemények?
Kérdés:
Mi az igazság abban, hogy a vitaminszedés hozzájárulhat ahhoz, hogy a magzat nagyobb legyen az átlagnál? Egyik cérnavékony barátnőm 8 kilót hízott, de a baba ebből 4,5 kg.
Válasz:
A terhesség során szedett vitamin készítmények csak annyit tesznek, hogy lehetővé teszik a baba számára, hogy a potenciális növekedését valóban elérje. Igazából azért tűnik úgy, hogy a vitamint szedő anyák gyermekei nagyobbak, mert kik szednek vitamin készítményeket? Azok az anyák, akik egyébként is sokkal jobban odafigyelnek terhességükre, igyekeznek optimális feltételeket biztosítani kisbabájuknak. Az természetes, hogy ezeknek az anyáknak nagyobb, és egészségesebb magzatai fognak születni, mint a magukra és babájukra figyelmet nem fordítóknak.
Dr. Ács Nándor
Szia!Naponta szedem az Elevitet,semmi gond nincs vele.Tegnap dícsért meg a védőnő,hogy csak 5 kg-ot híztam,a baba méretei jók.Napi 1 szem vitamintól senki nem lesz túlsúlyos,meg óriás babája sem fog születni!Sajnos a mértéktelen evést fogják rá a vitaminra!Mivel sokan ezt mondják,hogy kettő helyett kell enni,meg hogy ilyenkor "megengedett",de amikor szól érte a doki v. védőnő,hogy diétázni kéne,rögtön a vitamin a bűnös.
21hetes pocis
15:10
Én is pont ezt akartam írni, mert én is így hallottam. A baba súlya genetika.
Én a terhesség előtt is szedtem és a terhesség alatt is. 3210 grammal született a fiam és nincs nagy feje sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!