Milyen fájdalomcsillapító GYÓGYSZER vált be neked TERHESSÉG alatt?
Kipróbáltam: Algopyrin, Rubophen, Panadol, Saridon és Belladonna 9ch (homeos)(migrénes vagyok, és a migrénes gyógyszeremet nem szedhettem)
Nekem az Algopyrin volt egyedül, ami elmulasztotta a migrént, a többit meg sem éreztem.
Ahány doki, annyiféle vélemény. Az egyik: csak paracetamol tartalmút, a másik: bármit, csak paracetamolt ne. Na, légy okos.
Én hajlamos vagyok a migrénre, nekem a paracetamol tartalmúak semmit nem használnak, csak az ibuprofén tartalmúak. Ha nem kapom el időben, akkor hányásig, szédülésig fajul a dolog, akkor csak az Algopyrin injekció a hatásos.
a különbség:
a panadol, rubophen(paracetamol hatóanyag) csak a központi idegrendszerben gátolják a prosztaglandin termelődését, a periférán nem annyira erősen(pl méhben), ezért javallott sokak által a paracetamol, mivel a magzat fejlődéséhez kell a prosztagalndin, tehát ha beveszed a gyógyert, a méhben annyira nem okoz megálljt.
Pl az ibuprofén, metamizol tartalmú tabeltták azok központiban és perifériásban is egyaránt gátolják a prosztaglandin termelődését, így egy kicsit erősebbek. Algopyrin tehát így viselkedik de még mindig enyhébb az ibuprofénnál, viszot erős fejfájást nem szüntet meg a paracetamol csak a metamizol (algopyrin) ezért vész esetére még mindig az a kisebbik rossz pl egy ibustarhoz vagy algofelxhez képest(ezek ibuprofént tartalmaznak.
Tipp:
Próbálgasd felekkel, negyedekkel, néha az is elég egy kis alvással+borogatással+nyakkörzéssel kiegészítve
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!