Honnan lehet tudni, hogy progihiányunk van? Volt egy vetélésem, de nem tudom, hogy emiatt e. Most úra 5hetes vagyok és félek megint nehogy baj legyen.
Elvileg a vérvétel eredményéből lehet tudni. Nekem is volt egy vetélésem februárban (első baba), de a nőgyógyászom azt mondta, nem szükséges a vérvétel. Nagyon jó fej egyébként és bízom benne, de azért egy másik dokinál maszekban kijártam egy vérvételt, ami nem mutatott jelentős eltérést semmilyen területen. Most újból babás vagyok és a 10. héten elkezdtem barnázni, úgyhogy végül mégiscsak írt fel progeszteront a dokim, amitől néhány nap alatt elmúlt a folyás, tehát feltehetőleg tényleg a progeszteron hiánya okozta.
Szóval a kérdésedre válaszolva, elvileg a vérvétel eredményéből lehet tudni, hogy fennáll-e a progeszteronhiány, de nekem nem mutatta ki. Másrészt két olyan barátnőm is van, akik először elvetéltek, másodszor pedig gond nélkül kihordták a babát.
Az ember megtanul imádkozni egy ilyen helyzetben, az tuti :) . Minden jót nektek!
Köszi! Neked is jó egészséget és boldog babavárást kívánok.
Volt egy terhességem,amivel 38héten szültem. Aztán egy vetélésem a 8. héten. Végül egy kémiai terhességem. Most 5hetes múltam. Nagyon bízok benne hogy nem lesz semmi baj.
Szia. Nekem a vérvétel alapján normális a progeszteronom, és nem is barnázok, vetélésem sem volt. Ugyanakkor amikor megkérdeztük a dokit a férjemmel, hogy mit tenne a helyünkben, akkor azt mondta, hogy ő utrogesant javasolna, nem akkora dózisban, mint a progeszetron hiányosoknak, hanem fele akkorában. Azt mondta, hogy ártani nem fog. Így hallgattunk rá. Én most vagyok 7 hetes terhes.
Egyébként az én dokim azt mondta, hogy ha valakinek volt már vetélése, akkor ő felírja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!