Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Honnan lehet tudni, hogy...

Honnan lehet tudni, hogy progihiányunk van? Volt egy vetélésem, de nem tudom, hogy emiatt e. Most úra 5hetes vagyok és félek megint nehogy baj legyen.

Figyelt kérdés
2011. dec. 23. 11:26
 1/6 anonim ***** válasza:

Elvileg a vérvétel eredményéből lehet tudni. Nekem is volt egy vetélésem februárban (első baba), de a nőgyógyászom azt mondta, nem szükséges a vérvétel. Nagyon jó fej egyébként és bízom benne, de azért egy másik dokinál maszekban kijártam egy vérvételt, ami nem mutatott jelentős eltérést semmilyen területen. Most újból babás vagyok és a 10. héten elkezdtem barnázni, úgyhogy végül mégiscsak írt fel progeszteront a dokim, amitől néhány nap alatt elmúlt a folyás, tehát feltehetőleg tényleg a progeszteron hiánya okozta.

Szóval a kérdésedre válaszolva, elvileg a vérvétel eredményéből lehet tudni, hogy fennáll-e a progeszteronhiány, de nekem nem mutatta ki. Másrészt két olyan barátnőm is van, akik először elvetéltek, másodszor pedig gond nélkül kihordták a babát.

Az ember megtanul imádkozni egy ilyen helyzetben, az tuti :) . Minden jót nektek!

2011. dec. 23. 11:56
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi! Neked is jó egészséget és boldog babavárást kívánok.

Volt egy terhességem,amivel 38héten szültem. Aztán egy vetélésem a 8. héten. Végül egy kémiai terhességem. Most 5hetes múltam. Nagyon bízok benne hogy nem lesz semmi baj.

2011. dec. 23. 11:59
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem biztos, ami biztos irass fel valami progeszteront: Duphastont avgy Utrogestant.
2011. dec. 23. 12:04
 4/6 A kérdező kommentje:
Mivel nincs panaszom,szóba se állnak velem az adott időpontig. Akkor meg már 7+1hetes leszek. Esetleg füllentsek a kórházba,hogy barnáztam vagy hasonló? De azzal nem ártok a babának?
2011. dec. 23. 12:13
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia. Nekem a vérvétel alapján normális a progeszteronom, és nem is barnázok, vetélésem sem volt. Ugyanakkor amikor megkérdeztük a dokit a férjemmel, hogy mit tenne a helyünkben, akkor azt mondta, hogy ő utrogesant javasolna, nem akkora dózisban, mint a progeszetron hiányosoknak, hanem fele akkorában. Azt mondta, hogy ártani nem fog. Így hallgattunk rá. Én most vagyok 7 hetes terhes.

Egyébként az én dokim azt mondta, hogy ha valakinek volt már vetélése, akkor ő felírja.

2011. dec. 23. 13:46
 6/6 A kérdező kommentje:
Kár,hogy Szolnokon még nem találkoztam ilyen orvossal.
2011. dec. 23. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!