Akinek volt övsömöre, az elkaphatja a bárányhimlőt?
Figyelt kérdés
10éves koromban volt övsömöröm,ma pedig kijött a bal lábamon pár kiütés.Nem tudom hogy bárányhimlő vagy valamire allergiás vagyok.Pici,piros pöttyök,amik viszketnek.Védve vagyok a bárányhimlőtől,ha volt övsömöröm?9hkm2011. dec. 20. 19:04
2/5 anonim válasza:
A bárányhímlő szövödménye az övsömör!anyukám most esett átt rajta nagyon beteg volt, és a vizsgálatok során derült ki a bárányhímlő szövödménye. de én sem voltam bhímlős, most vagyok 11 hetes azt mondta több orvos is h nem abhímlő hanem a rózsahímlő veszélyes a babára!de fordulj orvoshoz ő mindig biztosabbat mond!:)
3/5 anonim válasza:
A két betegséget ugyanaz a vírus okozza, az övsömör valójában a szervezetben maradt bárányhimlő vírus újbóli "életre kelése". Általában akkor történik ilyen, ha legyengül a szervezet. A bárányhimlőt még egyszer nem lehet elkapni, tehát ha volt övsömöröd, akkor biztosan voltál bárányhimlős is, így nem kaphatod el újra, valószínűleg valami más okozza a kiütést.
Itt bővebben írnak róla: [link]
4/5 anonim válasza:
13 évesen voltam övsömörös, a 27 éves amikor a fiam bárányhimlős lett, doki is mondta én azt már el nem kaphatom, nem is kaptam el, a barátnőm két himlős gyerekére is vigyáztam anno egy hétig, tőlük sem kaptam el. Szóval nem kaphatod el.
5/5 anonim válasza:
Az övsömör a bárányhimlőn már átesett embereket betegíti meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!