Kisfiam elkaphatja a bárányhimlőt nagyobb tesójától?
Nekem 6 éves lányom az oviból hazahozta. 7hónapos kisfiamon még nem jelentkezett semmi...(8napja bárányos a lányom...már nem fertőz...szépen gyógyul, de én simán hagytam h puszilgassa a kicsit.)tudom h van lappangási idő, de a dokinéni azt mondta h nem biztos h elkapja tőle a pici.
Szerintetek?
Egy családon belül a második ill. harmadik családtag bárányhimlő-fertőzése rendszerint súlyosabb lefolyású, hosszabb ideig tart, és jóval több hólyaggal jár. Ha az óvodás gyermek védőoltást kap, akkor egyúttal megelőzhető az is, hogy a kisebb testvérét - aki esetleg az életkora miatt még nem kaphat védőoltást - megfertőzze.
A bárányhimlő elleni védőoltást érdemes gyermekük közösségbe kerülése előtt kérni a házi gyermekorvostól.
"Ha egy társaságban megkérdezzük, ki gondolja súlyos betegségnek a bárányhimlőt, kiderül, hogy szakképzettségtől függetlenül a jelenlévők jelentős része, sajnos, nem tekinti problémának ezt a betegséget. Őseink tanácsára, lelkesen hordozzák egymáshoz gyermeküket a fiatal szülők a baráti társaságban cirkuláló bárányhimlő esetén azzal a céllal, hogy elkapja gyermekük a fertőzést.
A fertőző gyermekosztályra került súlyos állapotú bárányhimlős betegek szülei viszont nagy meglepetéssel és egyben szomorúan szembesülnek a ténnyel, hogy nagy szenvedést okozó bőr-, lágyrészfertőzések, vérmérgezés, vagy akár idegrendszeri problémák is előfordulhatnak bárányhimlő kapcsán, és az ő csemetéjükön kívül sok más gyermeket is érhet ez a csapás. Amikor már késő, kivétel nélkül minden szülő inkább a fertőzés elkerülését választaná."
Dr. Kulcsár Andrea, védőoltási szaktanácsadó, főorvos, Szent László Kórház, Budapest
ezt a cikket mutasd meg a dokineninek
A lányom 4 éves ovis, a fiam 21 hónapos itthon lévő :)
Karácsonyra mind a ketten bárányhimlősek lettek, s ki kezdte? A közösségbe nem járó fiam. Hazahozta a lányom, rajta még nem jelentkezett, majd csak pár nappal később a fiam után.
Legalább egyszerre túllesztek rajta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!