Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisfiam elkaphatja a bárányhim...

Kisfiam elkaphatja a bárányhimlőt nagyobb tesójától?

Figyelt kérdés

Nekem 6 éves lányom az oviból hazahozta. 7hónapos kisfiamon még nem jelentkezett semmi...(8napja bárányos a lányom...már nem fertőz...szépen gyógyul, de én simán hagytam h puszilgassa a kicsit.)tudom h van lappangási idő, de a dokinéni azt mondta h nem biztos h elkapja tőle a pici.

Szerintetek?

2010. ápr. 9. 22:11
 1/8 anonim ***** válasza:
szerintem elkaphatja
2010. ápr. 9. 22:12
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is. Annak nem 2-3 hét a lappangási ideje?
2010. ápr. 9. 22:15
 3/8 anonim ***** válasza:
A szomszédunkban a négyhónapos kisbaba is elkapta :(
2010. ápr. 9. 22:16
 4/8 anonim ***** válasza:
Hát az orvos tudja, de szerintem elkaphatja, mert kifejezetten gyerek betegség, de ha ilyen fiatalon kapja el, akkor később még visszatérhet a dolog. Reméljük nem lesz baj.
2010. ápr. 9. 22:19
 5/8 anonim ***** válasza:
Elkaphatja, de rajta akkor fog kijönni, mikor már a nagyobbikét el is felejtitek, mert akár 1 hónapig is lappanghat.
2010. ápr. 9. 22:21
 6/8 anonim ***** válasza:

[link]

Egy családon belül a második ill. harmadik családtag bárányhimlő-fertőzése rendszerint súlyosabb lefolyású, hosszabb ideig tart, és jóval több hólyaggal jár. Ha az óvodás gyermek védőoltást kap, akkor egyúttal megelőzhető az is, hogy a kisebb testvérét - aki esetleg az életkora miatt még nem kaphat védőoltást - megfertőzze.

A bárányhimlő elleni védőoltást érdemes gyermekük közösségbe kerülése előtt kérni a házi gyermekorvostól.

"Ha egy társaságban megkérdezzük, ki gondolja súlyos betegségnek a bárányhimlőt, kiderül, hogy szakképzettségtől függetlenül a jelenlévők jelentős része, sajnos, nem tekinti problémának ezt a betegséget. Őseink tanácsára, lelkesen hordozzák egymáshoz gyermeküket a fiatal szülők a baráti társaságban cirkuláló bárányhimlő esetén azzal a céllal, hogy elkapja gyermekük a fertőzést.

A fertőző gyermekosztályra került súlyos állapotú bárányhimlős betegek szülei viszont nagy meglepetéssel és egyben szomorúan szembesülnek a ténnyel, hogy nagy szenvedést okozó bőr-, lágyrészfertőzések, vérmérgezés, vagy akár idegrendszeri problémák is előfordulhatnak bárányhimlő kapcsán, és az ő csemetéjükön kívül sok más gyermeket is érhet ez a csapás. Amikor már késő, kivétel nélkül minden szülő inkább a fertőzés elkerülését választaná."

Dr. Kulcsár Andrea, védőoltási szaktanácsadó, főorvos, Szent László Kórház, Budapest

ezt a cikket mutasd meg a dokineninek

2010. ápr. 9. 22:32
 7/8 anonim ***** válasza:

A lányom 4 éves ovis, a fiam 21 hónapos itthon lévő :)

Karácsonyra mind a ketten bárányhimlősek lettek, s ki kezdte? A közösségbe nem járó fiam. Hazahozta a lányom, rajta még nem jelentkezett, majd csak pár nappal később a fiam után.

Legalább egyszerre túllesztek rajta!

2010. ápr. 9. 23:14
 8/8 anonim ***** válasza:
Unokahugom 4 éves kb max 10 pötty volt rajta!Anyatjes akkor 6 hónapos kisfiam 14napra rá kijött gey vizholyag a talpán!És 3 nap múlva az egész testecskéje tele volt!Holott nem nagyon engedtem be a szobánkba ahol a pici volt!
2010. ápr. 10. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!