Elkaphatja a babám a bárányhimlőt ha én találkozok bárányhimlős gyerekkel, de én még régen átestem rajta?
Cseppfertőzéssel, és használati tárgyakkal terjed. Én nem hiszem, hogy ha találkozol egy bárányhimlős gyerekkel, és nem érsz hozzá, akkor bármi módon elkaphatná tőled a babád. Esetleg ha megsímogatnád a bárányhimlőset, és utána a babád, akkor.
Én egyébként az orvosi rendelőben kaptam el 22 éves fejjel, és én adtam tovább a másfél éves kislányomnak... :p
Az a helyzet, hogy valószínűleg előbb-utóbb úgyis elkapja a babád, ezt nagyon nehéz megúszni.
Sziasztok!
A hugom elkapta a bárányhimlőt elég csúnyán. Anyu melléfektetett, hogy én is legyek túl rajta (még nem voltam), mert felnőtt korban állítólag veszélyes. Egy hétig aludtam együtt a hugommal, és nem kaptam el. Anyukánk viszont elkapta, pedig Ő már volt egyszer bárányhimlős. Én azóta sem.
Szerintem immunrendszer kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!