Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Abortusz előtt tényleg el...

Abortusz előtt tényleg el kell menni a helyi gyerekvédelmishez?

Figyelt kérdés
Úgy olvastam hogy igen, de ha ez igaz, akkor muszáj a helyihez menni ugyanis keresztanyám ott dolgozik, és nagyon nem szeretném ha megtudná.Nem lehetne ezt másképp megoldani?És még egy kérdés, a védőnőköz is mennem kell vagy oda nem?A kérdésre szeretnék választ kapni és nem oltásokat!
2011. dec. 19. 19:51
 1/10 A kérdező kommentje:
védőnőhöz*
2011. dec. 19. 19:52
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem, a családvédelmis (CSVSZ) védőnőhöz kell menned, de nem muszáj a lakóhelyeden lennie. Ha találsz olyat, ami közel van, és nem ismer senki, akkor oda menj.

Viszont:

1. elmész CSVSZ védőnőhöz anonim. Ad egy igazolást, h megjelentél nála.

2. ha még mindig szeretnéd a műtétet, akkor 3 nap múlva ismét el kell menned hozzá

3. ott kapsz egy 2. igazolást, valamint a csekket a fizetendő összegről (ő a kórháznak is küld egyet, h "várjanak", mert menni fogsz)

4. evvel az igazolással (+ befizetett csekk) legkésőbb 8 napon belül meg kell jelenned a kórházban abortuszra

5. ha mégsem mész el, akkor a kórház 8 nap után visszaír a CSVSZ-nek, h nem jelentél meg

6. CSVSZ ír a területileg illetékes (azaz a leendő) védőnő(d)nek, aki veszélyeztetettként gondoz a későbbiekben (ne ijedj meg, ez semmi extra, csak jobban figyel rád, hisz V-s vagy).

2011. dec. 19. 20:06
 3/10 A kérdező kommentje:

a leendő védőnőm, az aki itt a településen védőnő?

abszolút nem szeretném hogy itt valami is kiderüljön, mert pletykások nagyon..és szüleimnek nem akarom elmondani, úgy érzem ez csak rám tartozik senki másra..

2011. dec. 19. 20:10
 4/10 anonim ***** válasza:

[link]

Itt az összes CSVSZ, akármelyikhez mehetsz.

Én mikor látogatáson voltam a gödöllőinél (végzős védőnő vagyok), ő mesélte, h volt, aki Nyíregyházáról ment oda, mondván, ott tuti nem ismerik.

2011. dec. 19. 20:10
 5/10 anonim ***** válasza:

Igen. Minden területi védőnőhöz tartozik egy körzet (x-től z utcáig), és ő az ott lakókat gondozza.

Én pl. Bercsényiben lakok, ha várandós leszek, az a vnő fog gondozni, aki azt a területet látja el, ahová a Bercsényi utca is tartozik.

2011. dec. 19. 20:13
 6/10 A kérdező kommentje:
a titoktartás kötelezi vagy nem?
2011. dec. 19. 20:16
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

De a leendő védőnőd csak akkor fog tudni róla (h abortuszod lett vna), ha nem mész el műtétre.

Ha elmész, akkor mindössze a CSVSZ-es védőnő (aki lehet az ország másik felében is), meg a kórház (de az is lehet az ország másik felében) személyzete tudja.

2011. dec. 19. 20:20
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Persze, köti, meg megmondhatod neki, h elmentem CSVSZ-hez, mert olyan rosszul voltam (lelkileg, anyagilag, stb.), h el akartam vetetni, aztán meggondoltam magam.
2011. dec. 19. 20:22
 9/10 A kérdező kommentje:
nagyon nagyon szépen köszönöm a segítséget!
2011. dec. 19. 20:27
 10/10 anonim ***** válasza:
Szívesen, örülök, hogy segíthettem.
2011. dec. 19. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!