Abortusz előtt tényleg el kell menni a helyi gyerekvédelmishez?
Nem, a családvédelmis (CSVSZ) védőnőhöz kell menned, de nem muszáj a lakóhelyeden lennie. Ha találsz olyat, ami közel van, és nem ismer senki, akkor oda menj.
Viszont:
1. elmész CSVSZ védőnőhöz anonim. Ad egy igazolást, h megjelentél nála.
2. ha még mindig szeretnéd a műtétet, akkor 3 nap múlva ismét el kell menned hozzá
3. ott kapsz egy 2. igazolást, valamint a csekket a fizetendő összegről (ő a kórháznak is küld egyet, h "várjanak", mert menni fogsz)
4. evvel az igazolással (+ befizetett csekk) legkésőbb 8 napon belül meg kell jelenned a kórházban abortuszra
5. ha mégsem mész el, akkor a kórház 8 nap után visszaír a CSVSZ-nek, h nem jelentél meg
6. CSVSZ ír a területileg illetékes (azaz a leendő) védőnő(d)nek, aki veszélyeztetettként gondoz a későbbiekben (ne ijedj meg, ez semmi extra, csak jobban figyel rád, hisz V-s vagy).
a leendő védőnőm, az aki itt a településen védőnő?
abszolút nem szeretném hogy itt valami is kiderüljön, mert pletykások nagyon..és szüleimnek nem akarom elmondani, úgy érzem ez csak rám tartozik senki másra..
Itt az összes CSVSZ, akármelyikhez mehetsz.
Én mikor látogatáson voltam a gödöllőinél (végzős védőnő vagyok), ő mesélte, h volt, aki Nyíregyházáról ment oda, mondván, ott tuti nem ismerik.
Igen. Minden területi védőnőhöz tartozik egy körzet (x-től z utcáig), és ő az ott lakókat gondozza.
Én pl. Bercsényiben lakok, ha várandós leszek, az a vnő fog gondozni, aki azt a területet látja el, ahová a Bercsényi utca is tartozik.
De a leendő védőnőd csak akkor fog tudni róla (h abortuszod lett vna), ha nem mész el műtétre.
Ha elmész, akkor mindössze a CSVSZ-es védőnő (aki lehet az ország másik felében is), meg a kórház (de az is lehet az ország másik felében) személyzete tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!