Terheség alatt a nemi élet árt a babának?
Nem. 3 egészséges gyerekem van, végigszeretkeztem a terhességeimet, olyan kívánós voltam, hogy csak.
Ha nincs valami fiziológiai probléma, akkor nem árt.
A mamának viszont jót tesz! (A papának is)
Nem árt. Akkor nem szabad nemi életet élni, ha az orvos külön megtiltja valamiért.
Én nemsokára szülök, végig éltünk nemi életet, semmi bajunk.
Minden jót!
Szia!
Idevágó idézett egy cikkből, amit a neten találtam.
"9. A baba, és az ő agyrázkódása
Nem ritka, hogy a férfi attól fél, hogy a magzatnak fájdalmat okoz, esetleg a kicsi a heves szeretkezéstől agyrázkódást kap. Kedves gondolat ekkora erőt tulajdonítani a pénisznek, de, ha megvizsgáljuk a baba helyzetét, beláthatjuk, hogy szinte lehetetlen normális szex során kárt tenni a kicsiben. Az utódot a magzatvízzel telt magzatburok, a hüvely felőli erős izomzat, valamint a nyákdugó védi a sérüléstől. Ezzel együtt minden durvaságot kerülni kell, ami fájdalmat okoz, esetleg a hüvely vagy a méhszáj sérüléséhez vezethet.
10. A mama és a papa szexelnek
Ez az egyik legtöbbször előforduló mítosz, miszerint a magzat tudatában van annak, sőt érzi is, mi történik odakint... A baba mit sem sejt az egészből. Nem elég fejlett ahhoz az idegrendszere, hogy olyanokat gondoljon: "A mama és a papa szexelnek, hát nem undorító?", jobb esetben: "A mama és a papa szexelnek, hát nem csodálatos?". Természetesen az édesanya testének biokémiai változásai a szex során hatnak a magzatra, érzi az orgazmus hatására beindult izomösszehúzódásokat, de nem von le végzetes következtetéseket mindebből. A szex utáni élénk rugdosással nem üzenni akar, csupán az anya szívverésének szaporaságára válaszol."
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!