Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Normális, hogy ekkora a baba?

Normális, hogy ekkora a baba?

Figyelt kérdés
Tegnap voltam uh-n, ez volt a 3-dik! 18. hetet töltöttem tegnap, uh szerint a baba méretei alapján 19 hetes 1 napos a baba! Azt mondta a doki, hogy ez nem baj. De azért félek, nem szeretnék idő előtt megszülni, vagy .. nem is tudom. Amugy kislány. Menszesz és az eddigi uh alapján is 18 hetes vagyok, viszont most kicsit megijedtem. Elevitet szedek, köze lehet hozzá??
2011. dec. 15. 15:23
 1/9 anonim ***** válasza:
75%

Szia!

Én sem tudom, hogy ez miképpen befolyásol. Az első gyermekemmel mindig jó volt a mért uh-s idő, de a mostani babócánál, már 3 héttel idősebbnek nézik. Azt mondják, hogy a 12 heti számít, ah akkor nem tér el, akkor nem kell vele foglalkozni, de engem is idegesít.... Márciusban kiderül, hogy előbb jön e:)

2011. dec. 15. 15:39
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem mindig is 2 héttel nagyobbnak mondták és a 40.héten császároztak(farfekvés miatt)és még akkor sem indult meg magától.

Egyébként a 30.hét környékén elküldött a doki terheléses cukorvizsgálatra(a kötelezőn kívül)mert akkor szoktak nagyobbak lenni a babák,de negatív volt!

2011. dec. 15. 15:39
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Az általános méretelvek alapján határozzák meg a korát, lehet picit nagyobb a babád.

Ha minden rendben volt, nincs fejlődési rendellenessége, akkor örüljél szerintem :)

Minden okés! :)

Előbb más miatt is szülhetsz, pl nyitott méhszáj...stb...

Az idegeskedés többet árt !

2011. dec. 15. 15:41
 4/9 anonim ***** válasza:
75%

Az én babámat 29+1 hetesen nézték, és akkor a méretei alapján 30+6 hetesnek felelt meg, szóval majdnem 2 héttel nagyobbnak, de így sem mondták hogy aggódnom kellene.

Alapból annyi, hogy már a 12. hetes uh-n is 1 héttel nagyobbnak látták, így valószínű hamarabb fogant.

Ettől nem fog hamarabb születni, csak maximum nagyobb súllyal, de még az sem biztos, mivel ha a mérésnél is mondjuk 1 mm-el nagyobbnak mérik valamelyik testrészét, akkor az napokat dob a kalkuláción, meg a súlyon is. És hát valljuk be 1 mm az nagyon kicsi és egyetlen ember és gép sem működik 100%-an.

A terhesvitaminnak semmi köze nincs szerintem hozzá, inkább a genetikának.

1 hét eltérés ide, vagy oda, szerintem teljesen normális!

2011. dec. 15. 16:10
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 20 hetesen 11 nappal volt nagyobb, utana a 24 hetesen mar a koranak megfelelo maximalis meretei voltak. Szoval nem biztos, h tovabbra is igy fog noni.
2011. dec. 15. 16:24
 6/9 anonim ***** válasza:
75%
Én Gravidát szedtem,a dokim azt mondta,hogy 16.hét után semmi kép ne szedjem ha nem akarok 5 kilós babát!3800 grammal született a kisfiam,16.hétig szedtem a vitamint!
2011. dec. 15. 16:38
 7/9 anonim ***** válasza:
75%
Nekem nem volt és a mostani babámnál sincs két ultrahang ami egybevágna. Két orvos, gép között is lehet ennyi különbség, meg van, hogy felszínes a doki, mert rossz napja van-vagy mit tudom én. Egy hét az semmi.
2011. dec. 15. 17:45
 8/9 anonim ***** válasza:
75%

Szia!

Én most vagyok 19 hetes,de a 18 hetes uh-n (18+2) voltam 19+4-nek feleltmeg a babaám!Mivel a második,nem foglalkozik vele a dokim sem,mert az első is nagyobb méretekkel rendelkezett mint az átlag babák!Akkor akarták mondani,hogybiztos hamarabb fogant,de én tudtam hogy nem!Dec 7-re voltam kiírva,ésa legdurvább előrehozatal nov 11 volt!DEc 4-én született spontán hüvelyi szüléssel,csak 61 cm hosszú volt (3950 gramm)!

Most a másodikra,azt moondja a doki,hogy neki gyanús hogy hosszabb lesz! :) De a súllyal nem nagyon foglalkozunk,mert hiába volt majd 4 kiló a lányom,nem volt dagi,mertnagyon hosszú is volt!

Szóval ha 12 hetesen megfelelő volt a kor,akkor ettől az időpont marad a mensi szerinti,csak lehet nagyobb,mármint méretileg!

Ja és első lányunkkal szedtem elevitet,de csak a 12. hétig!Most egyáltalán nem szedtem(direkt),hanem a kajálásra figyelek,rentgeteg zöldséget eszem!

2011. dec. 15. 18:04
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat, megnyugtattatok! Akkor abbahagyom az Elevitet! Nem akarok 5 kilós babát. A 12 hetes uh-n a korának megfelelő volt, afp-m is elsőre jó lett. Köszi mégegyszer!
2011. dec. 16. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!