Normális, hogy ekkora a baba?
Szia!
Én sem tudom, hogy ez miképpen befolyásol. Az első gyermekemmel mindig jó volt a mért uh-s idő, de a mostani babócánál, már 3 héttel idősebbnek nézik. Azt mondják, hogy a 12 heti számít, ah akkor nem tér el, akkor nem kell vele foglalkozni, de engem is idegesít.... Márciusban kiderül, hogy előbb jön e:)
Nekem mindig is 2 héttel nagyobbnak mondták és a 40.héten császároztak(farfekvés miatt)és még akkor sem indult meg magától.
Egyébként a 30.hét környékén elküldött a doki terheléses cukorvizsgálatra(a kötelezőn kívül)mert akkor szoktak nagyobbak lenni a babák,de negatív volt!
Az általános méretelvek alapján határozzák meg a korát, lehet picit nagyobb a babád.
Ha minden rendben volt, nincs fejlődési rendellenessége, akkor örüljél szerintem :)
Minden okés! :)
Előbb más miatt is szülhetsz, pl nyitott méhszáj...stb...
Az idegeskedés többet árt !
Az én babámat 29+1 hetesen nézték, és akkor a méretei alapján 30+6 hetesnek felelt meg, szóval majdnem 2 héttel nagyobbnak, de így sem mondták hogy aggódnom kellene.
Alapból annyi, hogy már a 12. hetes uh-n is 1 héttel nagyobbnak látták, így valószínű hamarabb fogant.
Ettől nem fog hamarabb születni, csak maximum nagyobb súllyal, de még az sem biztos, mivel ha a mérésnél is mondjuk 1 mm-el nagyobbnak mérik valamelyik testrészét, akkor az napokat dob a kalkuláción, meg a súlyon is. És hát valljuk be 1 mm az nagyon kicsi és egyetlen ember és gép sem működik 100%-an.
A terhesvitaminnak semmi köze nincs szerintem hozzá, inkább a genetikának.
1 hét eltérés ide, vagy oda, szerintem teljesen normális!
Szia!
Én most vagyok 19 hetes,de a 18 hetes uh-n (18+2) voltam 19+4-nek feleltmeg a babaám!Mivel a második,nem foglalkozik vele a dokim sem,mert az első is nagyobb méretekkel rendelkezett mint az átlag babák!Akkor akarták mondani,hogybiztos hamarabb fogant,de én tudtam hogy nem!Dec 7-re voltam kiírva,ésa legdurvább előrehozatal nov 11 volt!DEc 4-én született spontán hüvelyi szüléssel,csak 61 cm hosszú volt (3950 gramm)!
Most a másodikra,azt moondja a doki,hogy neki gyanús hogy hosszabb lesz! :) De a súllyal nem nagyon foglalkozunk,mert hiába volt majd 4 kiló a lányom,nem volt dagi,mertnagyon hosszú is volt!
Szóval ha 12 hetesen megfelelő volt a kor,akkor ettől az időpont marad a mensi szerinti,csak lehet nagyobb,mármint méretileg!
Ja és első lányunkkal szedtem elevitet,de csak a 12. hétig!Most egyáltalán nem szedtem(direkt),hanem a kajálásra figyelek,rentgeteg zöldséget eszem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!