Hogyhogy nem kellett rh-s injekció?
Figyelt kérdés
3 éve szültem és most ismét terhes vagyok. Akkor megállapították, hogy rh neg a vércsoportom. Azt mondták, hogy majd szülésnél kiderül, hogy kell-e ellenanyaginjekció vagy sem. Aztán mikor megszültem és levették a köldökzsinórvért, utána közölték, hogy nem kell injekció valami vizsgálat alapján. Kíváncsi lennék, hogy valamelyikőtök tudja-e ezt tudományosan, hogy hogy van? Hogy lehet, hogy valakinek kell injekció, valakinek meg nem? előre is köszi!2011. dec. 15. 11:02
1/9 anonim válasza:
Ha a baba is szintén negatív lett akkor nem kell...ha pozitív akkor igen mert arra reagál a szervezeted
2/9 anonim válasza:
az apuka rh faktora micsoda? Ha negatív, akkor a baba is negatív lesz, így nem termelődik ellenanyag, ennek megfelelően nem kell az injekció sem.
3/9 A kérdező kommentje:
Megnéztem az akkori zárójelentésem és tényleg rajta van, hogy a kisfiam is rhneg. Akkor tényleg ezért nem kellett! Köszi! Megnyugodtam:)!
2011. dec. 15. 11:11
4/9 anonim válasza:
Az első baba vére számít.Nekem is Rh neg. a vérem és mivel az első baba születésénél nem tudtak vért levenni a köldökzsinórból(olyan rövid volt)akkor a biztonság kedvéért kaptam injekciót!
5/9 anonim válasza:
Én is negatív vagyok, méghozzá 0rh-, apuka B+.Mondták, hogyha a kisfiam is pozi lesz, akkor kell a szuri.Hát 0Rh+ lett, és adtak is injekciót.Most ismét babát várok, kiváncsi vagyok, hogy most Őneki mi lesz a vércsoportja.De szerencséd volt, hogy első babánál - lett, mert az emberek a 70%- a pozitív vércsoportilag, így csak 30%van rá, hogy ne kapjunk szurit:)De ez csak a tudományos megközelítése.Boldog babavárást!
6/9 anonim válasza:
Nem az első babánál van a gond, hanem a másodiknál. Ha az elaső gyermeked Rh+ lett volna, akkor a szervezeted a másodiknál felismeri az Rh+ faktort, és ki akarja "lökni" a babát. Tulajdonképpen immunizálja magát, mint egy egyszer oltásnál.
Így csak a másodiknál adnak injekciót.
7/9 anonim válasza:
Előző vagyok, bocsi, csak már zsong a fejem :) Szóval azért adják ELSŐRE az injekciót, hogy a második Rh+ terhességet ne lökje ki.
8/9 anonim válasza:
Annyit helyesbítenék, hogy nem csak az első baba vércsoportja számít, hanem mindegyik olyan baba megszületése után kell kapni szurit az Rh- anyának, aki Rh+ vércsoporttal születik. A következő baba miatt, mert ellenagyagot termelne az anya szervezete, ez a következő magzat elvesztésével, elhalásával jár.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, mostmár azt hiszem értem:)
2011. dec. 15. 22:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!