Kismamik, akinek nem múlt el az aranyér mit csináltatok vele?
Reparon kenőccsel kenem kb. 10 napja, de semmit sem változott a helyzet. Egyedüli panaszom előtte csak az volt, hogy éreztem, hogy kijött és ott volt, mással nem járt, nem fájt, stb. Azóta sincs semmi extra vele, mióta kenem, viszont nem is változik.Nem kisebb, nem nagyobb.
Mit lehetne még kipróbálni rá? Vagy ilyenkor milyen orvoshoz kellene mennem? Terhesség előtt sosem volt aranyerem. Így visszahúzódhat magától is, ha már szültem?
Érdemes most még ezzel foglalkoznom?
30 hkm
Én még csak nem is szültem, aztán mégis aranyerem van állandóan. :(
Kenőccsel én is kenem, de nem igazán segít. A meleg vizes fürdőtől viszont valamivel jobb a helyzet.
Menj el az urológiára, ha nagyon zavar.
24/n
Nekem a sperti krém vált be.
Nem urológushoz kell menned, ha zavar, hanem proktológushoz.
Valamit mindenképpen kezdened kell vele, mert a szüléskor az erőlködéstől csak még rosszabb lesz. Hidd el, tapasztaltam. :S 2hétig fájt utána, de az első héten még felülni se tudtam kapaszkodás nélkül. Sőt, átfordulni egyik oldalamról a másikra se ment. Pedig nekem előtte egyáltalán nem fájt. Számítottam rá, h lesz, mert kisebb, simán megoldódó problémáim már voltak vele, meg anyunak is kijött anno, és aput még 2x műtötték is vele. Én a Hemoridot használtam rá [link] de a Sperti is jó. Mindkettő alkalmazható terhesség és szoptatás alatt is.
Ha nem javulnál, akkor én elmennék szakorvoshoz, mert nem lehet tudni előre, h mit hoz ki belőled majd a szülésed.
Én is Spertit használtam; kúpot és krémet is, de igazából nem sokat segített. De ha belegondolsz, logikus is, hiszen azért jött ki, mert nyomja a gyerek, emiatt rosszabb odalent a vérellátás, és ez a terhesség előrehaladtával csak romlani fog. Szülés után lesz a legcsúnyább, majd utána pár hét-hónap alatt visszamegy. Legalábbis nekem így volt. Most a második terhességemnél kicsit hamarabb kijött, de majd ez is elmúlik.
Esetleg intimtorna segíthet valamennyit, de én csodát nem várnék a helyedben.
En is probaltam a spertit, de akkor nekem mar nem sokat ert. Gyengebb helyzetnel lehet, hogy jo.
Nekem nem aprankent jott ki, hanem az utolso 2-3 hetben volt szules elott, egyik naprol a masikra. Leszallt a pocakom, beilleszkedett a fiam feje es valami olyan szintu nyomas lett az alhasamban, hogy 1-2 napon belul aranyerem lett. Egyebkent egesz terhesseg alatt szekrekedesem volt, de attol nem lett, mar azt hittem, hogy meguszom.
Nekem detralex tablettat ajanlott az orvos, de ez mar tenyleg durva helyzet volt, konkretan en ulni nem tudtam, se menni kb deltol, mert addigra mar orulten fajt. Sirva konyorogtem, hogy nehogy szulni kelljen, mert ugy ereztem, hogy a korhazig nem birnek elmenni, de toloszekbe sem tudnek ulni, annyira fajt a fenekem.
A detralex par nap alatt rendberakta, ra egy hetre szultem, addigra mar egyaltalan nem fajt.
Sot, szules utan sem lett rosszabb a helyzet, nem jott ki jobban, pedig nekem jo hosszu kitolasi szakaszom volt sok nyomassal, mert a fiam 37-es fejkorfogattal erkezett, en pedig gatvedelemmel szultem. De mondom, az aranyer nem lett rosszabb, szoval erre neked is megvan az eselyed.
Szules utani allapot:
mivel nem fajt, igy en utana mar nem kezeltem semmivel sem kulon, nem hasznaltam kremeket. Az evesre/ivasra figyeltem oda, hogy soha ne legyen szekrekedesem.
Ez bejott, nekem visszahuzodott teljesen, harom eve szultem es azota egyszer volt par napig, mert nyaralas alatt szenvedtem a wc-zessel.
Erre te is figyelj oda nagyon, igyal sok vizet, sok gyumolcs, sok zoldseg, nem tul sok szenhidrat!
Köszönöm a válaszokat!
Most még megpróbálom kezelni, aztán ha nem múlik semmit sem, akkor irány a doki. Egyelőre csak esztétikailag zavar.
Szerencsére nem fáj, nincs székrekedésem sem, pedig vastablettát is szedek. Táplálkozásra meg odafigyelek, mert a cukrom miatt diétán vagyok!
Van egy aranyér párnám, most még megpróbálok arra figyelni, hogy azon üljek minél többet, hátha segít!
Kitartást mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!