Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség és székrekedés?

Terhesség és székrekedés?

Figyelt kérdés

14 hets vagyok és 2 napja nem tudok vécére menni.

nem eszek rostban gazdag ételeket és amiatt is lehet, mert ez amúgy is sokszor probléma nálam, hogy nem mindennap tudok menni wc-re.

Rost tablettát eszek, amit terhesség alatt is lehet, de ez sem mindig segít.

Mostanában folyadékot sem annyit iszok, de megpróbálom erőltetni legalább azt, hogy többet igyak.

Alkalom szerűen mit javasoltok?

pl. laevolac szirup vagy glicerines kúp, vagy szilvalé?

2011. dec. 13. 12:17
 1/8 anonim ***** válasza:
Szóba jönnek különféle lekvárok, karamellás tej langyosan, nyers paradicsom, de nagyon hatásos rá a laevolac szirup is!
2011. dec. 13. 12:22
 2/8 anonim ***** válasza:
Szilvalé, szilvalekvár vagy esetleg paradicsomlé. Nekem ezek váltak be.
2011. dec. 13. 12:23
 3/8 anonim ***** válasza:
Aszalt gyümölcs (főleg szilva, sárgabarack).
2011. dec. 13. 12:34
 4/8 anonim ***** válasza:

Sok-sok leves, sok-sok répával.

Én majdnem minden nap csinálok valami leves félét sok répával, és semmi bajom a kakilással.

(24 hetes)

2011. dec. 13. 13:32
 5/8 anonim ***** válasza:
Naponta egy könnyű kávé sok tejjel, reggel, nekem segít :) Doki jóváhagyta.
2011. dec. 13. 13:36
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszi szépen, akkor elkezdek próbálkozni ezzel-azzal.

Most gyors segítségnek volt itthon glicerines kúp, az jól jött.

2011. dec. 13. 13:47
 7/8 anonim ***** válasza:

Inni pedig kell, sokat. Erőltesd!

Nem muszáj vizet, lehet gyümölcs/zöldséglevet is (az rostos is). Ha végképp nem megy, akkor pl. narancsot egyél, abban sok a vjz.

2011. dec. 13. 14:31
 8/8 anonim ***** válasza:
Én is szorulásos vagyok, és hogy szedem a vasat az rátesz még egy lapáttal. Nagyon sokat kísérleteztem mire rájöttem, hogy nekem mi válik be. Sima kenyér helyett mindig csak teljes kiörlésű magvas kenyeret eszem. Lidl-ben veszem. De legalább mindenképp magvas legyen. Múltkor nem kaptam ilyen kenyeret, visszaálltam a normálisra, hát egyből nem sikerült wc-re mennem vagy négy napig. Akkor se fájt a hasam, csak idegesített a dolog, hogy hova tűnik az a sokminden amit megeszek. A dulcolax aztán segített. Volt amikor a leovolac sziruppal segítettem magamon, ez barátságosabb, ez meg se csavarta a hasam, mint a kúp. Reggel éhgyomorra megittam egy jó kupicányit, kb 2 és fél óra múlva mentem wc-re. De ezeket már csak akkor vetem be, ha sok napja nincs székletem, amit mostmár ezzel a kenyérrel a helyén tudok tartani.
2011. dec. 13. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!