Ti miben fagyasztottátok le az anyatejet?
Figyelt kérdés
Helytakarékosság szempontjából várok ötleteket hogy miben fagyasztottátok le a tejcsit a kicsinek...én 50 ml-enként szeretném lefagyasztani csak nem tudom hogy mibe tegyem hogy le is tudjam biztonságosan zárni és jól láthatóan rá tudjam írni a dátumot is...ebben szeretném a segítségeteket ill. a tanácsotokat kérni hogy ti hogyan oldottátok meg praktikusan ezt a kérdést?2011. dec. 13. 07:46
1/12 Farkasné T. Tünde válasza:
Szia! Én Avent Via poharakban oldottam meg, amíg volt mit lefagyasztani. (ez a mellszivópumpához volt gyárilag, amihez felengedés, melegités után rácsavartam a szűkitőt és a cumit és ehette is a baba, de külön is lehet kapni, nemcsak pumpával együtt. Nézz körül apróhirdetéses oldalakon.) Majd amikor kaptam más anyától a védőnőn keresztűl, ők akkor eldobható műanyag pohárba adták ami csak foliával és befőtes gumival volt lefedve. Úgyhogy gondolom mindegy csak az a lényeg, hogy tiszta és steril legyen.
3/12 anonim válasza:
Nekem nem voltak ilyen "speciális" poharaim,én kis erőspistás,tormás üvegekben fagyasztottam,persze előtte alapoan ki lett tisztítva.
4/12 anonim válasza:
Én is Avent poharakat használtam.
5/12 anonim válasza:
Én anno vagy műanyag pohárban/2dl-es/,vagy tejfölös pohárban,a védőnő javaslatára.Olcsóbb is volt és több elfért a fagyóban/44pohárral gyűjtöttem össze/:)De fontos a megfelelő sterilizálás:először flóraszeptes vízben áztattam egy fél órát,utána mosogatószeres vízben egy órát,majd tiszta vizes öblítés után,még két órát tartottam tiszta vízben.Természetesen a végén majdnem szárazra lecsepegtettem.Nagyon jó volt később elővenni,egy jó darabig ezzel csináltam még a főzelékeket is a gyerekemnek:)
6/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a gyors válaszokat mindenkinek..:)
2011. dec. 13. 11:37
7/12 anonim válasza:
Tescoban, Müllerben lehet kapni kimondottan erre a célra anyatejes zacsikat, sterilek. Nem túl olcsó 3000-4000ft 40db, de én nagyon szerettem. Nem foglal akkora helyet, mint a doboz és főzöcskézni sem kell, hogy steril legyen.
8/12 anonim válasza:
mi meg jégkockataróba fagyasztottuk, és amikor kellett,egyszerű volt kivenni és felolvasztani
9/12 anonim válasza:
Szia!Jégkockatartóban,és mikor megfagyott zacsiba pakoltam át.Később aventes pohárban,azt ugyanúgy zacsiba raktam át.Viszont nem fogadta el a fiam,ki kellett önteni.
10/12 anonim válasza:
Én is jégkockatartóban, de én a zacskósban fagyasztottam le. Nagyon praktikus, mert egyszerre csak annyi kockát vettem ki, amennyi kell (pl. főzelékhez csak 2-3 db), nem kellett az egészet felolvasztani és kis helyen elfért. Ja, és olcsó megoldás. Nekem ez nagyon bevált, csak ajánlani tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!