Babakelengye? 24 hetes kismama vagyok és április 08. -ra várom a kislányomat, szerintetek milyen babakelengyére van szükségem?
a neten ezer letölthetö lista van.
ezt nézd át, és gondold végig mi az amit biztosan megvennél.
én annak idején 2 többgyerekes anyukát leültettem és kikérdeztem öket. mindegyik mást mondott, de voltak egyértelmü dolgok amire nemet vagy igent mondtak.
Én is letöltöttem 3 listát és azt fésültem össze. AMi nálam alap volt (nyári baba) az a ruhák. légzésfigyelő, cumisüveg, stb. nálam úgy dölt el, hogy körülöttem élvő anyukákat kikérdeztem, hogy mi legyen ...
végül csináltam egy ssaját kelengyelistát, amit szép lassan felvásároltam.
július közepén szültem és 13 fokban jöttünk haza. egy hétig 16 fok volt, úgyhogy 2. nap már mehettem bevásárolni téli ruhákból.
Én április 7-re vagyok kiírva, csak én a harmadikkal :)
Csatlakozom a többiekhez, tölts le a netről egy bármilyen kelengyelistát, azért jó lenne, ha magyar összeállítás lenne, nem egy lefordított és tavaszi babás lenne. Utána ülj le több gyakorló anyukával, akik szavára adsz, és úgy alakítsd ki a saját listádat. Tudod, ami az egyiknek fontos, a másiknak fölösleges :)
Én örültem a mérlegnek, mindkét csemetém gyakorlatilag 5 perc alatt teletömte a hasát, de olyan jelzéseket adtak, hogy még éhesek, nekem megnyugtató volt, hogy tudtam, hogy mennyit ettek. Más pedig halálra idegesíti magát a méréstől.
Én tök fölöslegesnek tartom a pelenkakukát: uzsizacsiba beletekerem a kakis pelust, csomó rá és mehet a kukába.
Mellszívó: a világ egyik legjobb találmánya (én nem tudok kézzel fejni)
Cumisüveg, sterilizáló, egyéb cumisüveges tápláláshoz való kellék: tök fölösleges előre beszerezni szerintem. A kórházi napok alatt úgyis kiderül, hogy lesz-e elég tejcsid, ha pótlás szükséges, hazafelé is meg tudjátok venni a kellékeket.
56-os ruhák: valaki szerint elég 1-2 db, hamar kinövik. 46 cm-el született mindkét gyerekem (nem ikrek), hónapokig azt használtuk. Célszerű 1-2-t venni, a terhesség vége felé a becsült súly szerint módosítani a mennyiséget.
eldobható pelus
popsitörlő
popsikenőcs
babafürdető(vagy a doki majd ír ki szappant)
hintőpor
cumisüveg
mellszívó, mellvédő
körömvágó olló
textil pelus
takaró
tipegők, bodyk (hosszúujjú) Szerintem jó, ha van min. 5 garnitúra rucija amit fel tud venni.
Talán valamilyen vékonyabb "bunda"zsák hozzá sapi
Hirtelen ennyi :) Biztos van még más is....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!