Kismamák beadatjátok magatoknak az influenza elleni védőoltást?
Sziasztok!
Én azon voltam kiakadva,hogy 2009 telén mikor szültem (első H1N1 tél)Látogatási tilalom a kórházban, és egyetlen egy nővér ápoló csecsemős sem volt beoltva!Ők bejöhettek minden nap megfoghatták a gyerekem,de aférjem aki be volt oltva ő nem jöhetett be, meg sem foghatta!
Én mellesleg nem oltatok...
Most lesz egy éves a lányom. A terhesség alatt kérdeztem a védőnőmet. Azt mondta, hogy addigra meg is szülök. A nőgyógyászom is azt mondta, hogy nem árt, a gyereknek, de mindkettőt. Az osztályvezető főorvosnál is kérdeztem, mikor uh-n voltam, ő viszont még a papíromra is ráíratta, hogy javasolt beadatni. A háziorvos meg szólt, hogy ingyenes, de mikor bementem, azon gondolkodott, hogy egyáltalán kaphatok-e. Mindegy. Lényeg, hogy BEOLTATTAM magam, bár csak akkor, mikor megjött a kombinált. Addig csak az egyik volt, és a háziorvos szerint nem érdemes csak az egyikkel, mert a másikat attól elkaphatom.
Kb. 8 éve minden évben beoltatom magam, bár tavaly előtt kimaradt, és valószínűleg az idei is kimarad. Párom a munkahelyén ingyen kapta, de volt, hogy a háziorvos adta be, ha a munkahelyén nem volt lehetőség. Persze tavaly előtt ő sem kapta, és természetesen az idén is kétséges. A kislányról még nem tudjuk eldönteni a tv miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!