Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák beadatjátok magatokna...

Kismamák beadatjátok magatoknak az influenza elleni védőoltást?

Figyelt kérdés
Én úgy döntöttem,hogy igen....
2011. dec. 12. 10:29
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
73%
Én nem vagyok a védőoltások híve és eddig nem adattam be magamnak semmit. Most, hogy 24 hkm vagyok, úgy döntöttem, hogy beadatom -> ezt javasolta a védőnőm, a háziorvosom és a magán nőgyógyászom is. Azt mondták, hogy 12 hét előtt nem ajánlják, de most már nyugodtan és ezzel kevesebbet ártok a babának, mint, ha 40 fokos lázzal és mondjuk ne adj Isten utána még egy tüdőgyulladással feküdnék otthon vagy a kórházban! A gyerekem többet ér az elveimnél! Jelzem, eztán se fogom beadatni, de ez most így a helyes!
2011. dec. 12. 11:06
 12/33 anonim ***** válasza:
50%

Mert konkrétan TÉNYLEG biológus vagyok, és TUDOM, mi a védőoltás, az is vírus, csak legyengítve (hőkezeléssel).

Azonkívül a járványokat nem egy törzs okozza, hanem több, hiába oltom magam be egy ellen, ha a maradék 8 ellen nem. Vagy 7 ellen, ha kimarad 1.

És újra meg újra arra a következtetésre jutok, hogy akinek fizetnek azért, hogy javasoljon valamit, az javasolni fogja.

S ha megkérded és zavarnak a nem válaszok, akkor esetleg ha megindokolnád te is a "jótanácsok" helyett a javaslatodat...

2011. dec. 12. 11:11
 13/33 A kérdező kommentje:

érveljek?

rendben!

2009ben 5 db huszonéves életerős kismama halt meg H1N1-ben,egyiks em volt oltva!

Számodra nem elrettentő?

2011. dec. 12. 11:30
 14/33 anonim ***** válasza:
49%
Nem. Ez a média hatalma. Onnan tudjuk, hogy láttuk a tévében. Aminek minden szavát hihetőnek vesszük, és meg nem fordul a fejünkben, hogy ez is lehet jó merketingfogás...
2011. dec. 12. 11:35
 15/33 anonim ***** válasza:
62%
Én sem adatom, be mert az orvos és a védőnő is lebeszélt róla! Dr Czeizel Endre műsorát erről nem láttam, de ha azt vesszük figyelembe, hogy a migrénről is úgy nyilatkozott, hogy inkább vegyék be a kismamák a migrénre a gyógyszert mert azzal nem ártanak annyit a babának mintha nem vennék....akkor ezt is meg lehet cáfolni, mert nekem a neurológiai szakorvos mondta /egy olyan szakorvos aki ezzel foglalkozik csak tudja, hogy mit ajánl egy kismamának/, hogy többet ártok a babának ha beveszem a gyógyszereket!! Szerintem minden kismama úgy dönt ahogyan szeretne és nem hiszem, hogy egy kismamának ilyeneken kéne felidegesítenie magát, mert az igazán nem tesz jót a picinek!!! Sok boldogságot a babához és kellemes ünnepeket!
2011. dec. 12. 11:37
 16/33 anonim ***** válasza:
78%

Ha utánanéztél volna annak az 5 kismamának,akkor tudnád az életkörülményeiket!

Ha normálisan táplálkozol (esetleg vitamin,de a zöldség gíümölcs is elég) ésha bármi panaszod van azonnal orvoshoz forduilaz akkor nem fordulhat elő, hogy szövődmény alakul ki,mert azonnal kezelve vagy!

Én az első lányom 2009-ban szültem decemberben, és minden orvos javasolta csak a körzetidokim nem!De teljesen mindegy lett volna ki ajánlja és ki nem,akkor sem vagyok hajlansó egy teszteletlen oltást beadatni,főleg ha a lányomról is szó van...

Így mikor megszületett akkor beadattam, és milyen jól tettem, mert én az oltástól nagyon beteg lettem...Egerben élünk ésPestről kellettvalami különleges antibiotikumot hozatni 40 fokos lázam volt!

NA én soha a büdös életbe többet nem oltatom magam influenza H1N1 ellen!Főleg nem terhesen!Hogy hatott volna a 3. trismeszterben a magzatomraa 4 napig tartó lehúzhatatlan 40fokos láz...Na attól lett volna igazán baja neki is,vagy meg megcsászároznak,ésakkormeg koraszülött...

Szóval nekem meg sem fordul a fejemben hogy még egyszer valaha beoltassam magam, vagy a családomból bárkit!

Most is várandós vagyok!Gyakran kezet mosunk egészségesen kajálunk, de még vitamint semszedek!ÉSmég nem voltam beteg!

Mellesleg ha már a koraszülés veszélyait emlegeted,sokkal több koraszülés oka a várandósság alatti ínygyulladás!És az ezáltala szervezetbe jutott kórokozók!

2 éves kislány és 19 hetes pocakcsajszi anyuja

2011. dec. 12. 12:13
 17/33 anonim ***** válasza:
67%

Egyértelműen nem veszélyeztetem sem a magam, sem a babám egészségét egy ismeretlen szintetikus anyag befecskendezésével! A gyógyszergyártók vakítsák csak továbbra is a sötéteket...köszönöm, én el tudom önállóan dönteni, hogy nekem és a bennem élő babámnak mi a jó!!! Eddig sem szúrattam magam és nem most fogom elkezdeni az biztos!!! Nem is voltam influenzás... mivel az immunrendszerem nincs tönkretéve ezekkel a felesleges baromságokkal mint az oltás és a divatos megfázás elleni gyógyszerek és társai.

Ha a kérdezőnek ilyen kiforrott véleménye van a témával kapcsolatban, akkor nem kell kérdezősködni, meg oltogatni azokat, akik nem úgy döntöttek ahogy ő! Remélem azt azért látod, hogy kisebbségben vagy a véleményeddel!! Nem tudom minek kell itt széllel szemben pisilni :)

2011. dec. 12. 12:47
 18/33 anonim ***** válasza:
78%
12:47 vagyok! Most látom, hogy a kérdező azt feltételezi itt a nemmel válaszolókról, hogy nem tudják, miért döntöttek úgy, hogy nem...én ahogy olvasgattam az eddigi válaszolókat, szerintem mi, akik nem adatjuk be, értelmes érvekkel alátámasztott, jól megindokolt válaszokat küldtünk neked!!! Azzal ellentétben, aki igennel válaszolt-most komolyan! "Mert a védőnőm, a háziorvosom és a nőgyógyászom is azt ajánlotta, hogy adassam be." Gratulálok!! Esetleg saját vélemény?
2011. dec. 12. 12:58
 19/33 anonim ***** válasza:

Hát én is nagyon tanácstalan vagyok.Van már 3 gyerekem nekik beadattam minden védőoltást még fizetőseket is kaptak,semmi bajuk nem lett szerencsére de nem is jutott eszembe hogy lehetne tőle akármi is.Valamiért a h1n1 ellenit nem merem beadatni egyiknek sem és magamnak sem.Félek nagyon a vírustól de annyi rosszat hallottam az oltásról is hogy már teljesen össze vagyok zavarodva és nem tudom mi lenne helyes.Egyenlőre sok gyümölcsöt eszünk meg vitaminokat és fertőtlenítős szappannal mossuk a kezünket.Nekem még se orvos se védőnő nem mondta hogy be kéne oltatni magam.A műsort én is láttam és most megint gondolkodom mert szerintem nagyon sok igazság volt benne.

29hkm

2011. dec. 12. 13:09
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

11:06-os vagyok

Az lemaradt, hogy én egy középiskolában dolgozok és elég sok gyerek és beteg gyerek között mozgok... :( Ez is abban erősített, hogy beadassam... Amúgy meg én nem ítélem el azokat, akik nem adatják be, de azokat se ítéljétek el, aki beadatja. Ez mindenkinek a saját döntése és szerintem felesleges ezen vitázni!

2011. dec. 12. 13:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!