Macska a házban terhesség alatt?
7 hónapos cicám van és sajnos nem is tudnám hova menjen kint ebbe az időbe főleg.
Oltva van. Ha pisilnie kell kikérezkedik. Egy toxoplazma teszt már negatív lett.
Valakinek volt macska a házban terhessége alatt? Ugye nem lesz semmi baja a babának?
22hkm
Nekem végig volt a terhességem alatt a lakásban cica, igaz, hogy nem ment ki, de ő születésétől kezdve szobacica. Szerintem a cicádnak nem lenne könnyű, ha bezárnád, holott eddig kimehetett. Esetleg tartsd a távolságot egy picit jobban, de ez nyilván nem azt jelenti, hogy ne engedd a közeledbe. Kerüld az ürülékét, és ha megsimogatod, akkor moss kezet utána. Szerintem ennyi bőven elég.
Sokan túlzásba viszik ezt a dolgot, hogy állat közelébe sem mennek. A toxoplazmát akár a hústól is el lehet kapni, mégis eszik az ember a terhesség alatt. Csak a köztudatban a macska van a fejében mindenkinek ezzel kapcsolatban. Gondolom ha negatív lett, akkor a terhesség alatt folyamatosan fogják nézni.
Az én kislányom nagyon élvezi a cica jelenlétét, sokat kergeti négykézláb, és nagyon örül, ha meglátja. A macska viszont kerüli :)
Ne aggódj, ha megvan a megfelelő higiénia, akkor nem lesz a babának semmi baja! De ez gondolom úgyis megvan.
9 hós kislány anyukája
Nálunk volt, de csak benti cica.
Az almot messziről kerültem, nem lett semmi bajunk.
Hát nem tudom, mit csináltam volna, ha kinti-benti. Bezárni nem lehet, ha nem úgy szokta meg, és nem is fair vele szemben. Szerintem jobban kerültem volna, több helyről le lett volna tiltva (van tuti mentolos kenőcsünk, amit utál, azzal kenjük be azokat a helyeket, ahová nem szeretnénk, hogy menjen).
Nekem is van bent cicám most volt 5 éves én neveltem fel mert az anyukája eldobta 5 éve velünk van a lakásba pisilni kakilni kimegy az ablakon. :) és még nem estem át a toxon.Most vagyok 21 hetes és eddig minden rendben van de amúgy sajnos nagyon felkapott dolog ez mert nem csak a cica terjeszti ugyan úgy ellehet kapni egy nem jól megmosott gyümölcstől vagy egy nem jól átsütött hústól.
Mivel a te cicád is kint végzi a dolgát így neked is nagyon kicsi az esélye,hogy elkapod mert nem érintkezel a székletével.Cicázás után kezet kell mosni és nincs ezzel semmi baj :)
Mivel almos tálhoz nem nyúlsz(ha az lenne csak kesztyűt kéne húznod) és éltél mér együtt macskával nem hinném,hogy baj lehetne. Orvostól az hallottam,h kevés kismama lesz beteg,de ők is inkább nyers hústól,mint macskától. Akik meg már együtt élnek vele x ideje azok tuti elkaptak mindent,amit lehetett. Viszont érdemes lenne ivartalanitani,mert nemiúton kaphat el betegségeket,ami emberre nem veszélyesek,de rá nagyon.
Perzse aki soha nem élt cicával,ne terhesség alatt akarja elkezdeni.
Nálunk benti-kinti cica van, tehát kint is meg bent is van!
Ilyenkor télen inkább bent a jó melegben, csak akkor engedem ki, ha kikéredzkedik, de én nem ellenőrzöm merre megy.
A házunktól 80 méterre egy erdő is van, oda is biztosan bemegy, van hogy hazahoz egy egy verebet vagy egeret, de én még így sem kaptam el tőle semmit a 12 év alatt!
Sőt a kertbe is odapiszkít és kertészkedni is szoktam, de eddig még semmit sem kaptam el tőle.
Egyrészt be van oltva direkt ilyen kinti cicáknak való oltással, meg persze féregtelenítő, bolhaírtó, veszettség elleni oltás alap.
Másrészt én a dokimmal úgy beszéltem meg, hogy 2 havonta nézik a toxoplazmát, de nekem mindeddig (3-szor)negatív lett!
Arra viszont nagyon, de nagyon odafigyelek mióta terhes vagyok, hogyha simogatom utána nagyon alapos minimum 1 perces kézmosás fertőtlenítős szappannal.
Ne aggódj, kérd meg a dokidat ha van, vagy a háziorvost, hogy szeretnéd ha többször néznék a toxoplazmát nálad.
Nekem a dokim azt mondta egyébként, hogyha el is kapom, akkor sincs nagy baj, mert van rá gyógyszer!
29 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!